10 Kasım Resmi Tatil Mi? Bankalar ve Kargolar Açık MI?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

10 Kasım Resmi Tatil Mi? Bankalar ve Kargolar Açık MI?

Mustafa Kemal Atatürk vefatının 84. Yılında yurtta ve dünyanın pek çok bölgesinde saygı, özlem ve minnetle anılacak. Okullar ve resmi kurumlarda törenler düzenlenecek. Peki, 10 Kasım resmi tatil mi?

Haberler 9 Kasım 2022 19:30 0
10 Kasım Resmi Tatil Mi? Bankalar ve Kargolar Açık MI?

Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84. Yıldönümü bu sene perşembe gününe denk geliyor. Peki, 10 Kasım kargolar çalışıyor mu? Okullar, bankalar, kargolar açık mı? 10 Kasım hastaneler tatil mi?

1938 yılının 10 Kasım günü saat 9'u 5 geçe aramızdan ayrılan Atatürk'ün vefatı nedeniyle her sene anma törenleri düzenleniyor. Bu sene Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 84. Yıldönümü perşembe gününe denk geliyor. Hal böyle olunca vatandaşlar 10 Kasım'da bankaların ve kargo şirketlerinin çalışıp çalışmadığını yakından araştırmaya başladı. İşte haberin ayrıntıları...

10 KASIM RESMİ TATİL Mİ?

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 84. ölüm yıl dönümünde tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından anılacak. Resmi tatiller takviminde 10 Kasım yer almamaktadır.

10 KASIM BANKALAR AÇIK MI?

10 Kasım 2022 Perşembe günü bankalar ve devlet kurumları resmi tatil olmadığı için açık olacak.

10 KASIM KARGOLAR AÇIK OLACAK MI?

Kargo firmaları 10 Kasım Perşembe günü çalışmalarına devam edecek, açık olacaklar. Tüm gün kargolar çalışmalarında aynı şekilde devam edecekler.

10 KASIM'IN ANLAM VE ÖNEMİ

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata veda ettiği gün olan 10 Kasım, her asene çeşitli etkinliklerle anılır. 1938 yılı 10 Kasım günü saat 9'u 5 geçe aramızdan ayrılan Atatürk'ün vefatı, milyonlarca Türk vatandaşının yanı sıra tüm dünyada yankı uyandırmıştır.

Sağlık durumu kötüye giden Atatük'e 1938 yılı başlarında siroz teşhisi konuldu ve Avrupa'dan doktorlar getirildi. Fakat tedaviler sonuç vermedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk, 10 Kasım 1938 Perşembe sabahı saat 09:05'te İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda hayata gözlerini yumdu. Naaşı büyük bir törenle Ankara'ya uğurlandı ve Atatürk 21.11.1938 günü Ankara'da büyük bir törenle Ankara Etnografya Müzesi'ndeki geçici kabrine konuldu. 15 yıl sonra da 10 Kasım 1953'te kendisi için yaptırılan Anıtkabir'de toprağa verildi.

Her yıl olduğu gibi bu yılda 10 Kasım günü saat 9'u 5 geçe Mustafa Kemal Atatürk anılacak.

Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 84. yılı. Ülkemizde ise bu önemli günde Atatürk saygıyla anılacak. Ülkemizde her gün bu tarihlerde etkinlikler düzenlenir. Bu önemli gün/hafta ise Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına düzenlenen; onun yurtseverliği, inkılap ve ilkelerinin anlatıldığı, radyo ve televizyonda Atatürk'ün konuşmalarının kendi sesinden dinletildiği, Atatürk'le ilgili filmlerin gösterildiği haftadır.

Saat 9'u beş gece ülke genelinde sirenler çalınır; trafikteki arabalar durur ve 4 dakika korna çalarak anma etkinliklerine destek verirler. Okullarda resmi bölgelerde törenler düzenlenir; siyasi büyükler ve kişiler Anıtkabir'e bu günde akın ederler. Ülke genelinde Millet Meclisi hariç tüm bayraklar bu günde yarıya indirilir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç