1 Milyon Dolarlık Tek Banknot Türkiye'de Ortaya Çıktı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

1 Milyon Dolarlık Tek Banknot Türkiye'de Ortaya Çıktı

Fed tarafından sınırlı sayıda üretilen 1 milyon dolarlık tek banknot Türkiye'de ele geçirildi. Merkez Bankası, paranın gerçek olduğunu açıkladı.

Döviz 23 Nisan 2022 13:18 0
1 Milyon Dolarlık Tek Banknot Türkiye'de Ortaya Çıktı

Tek banknot : 14 milyon 740 bin lira ediyor. Gerçek olduğu ortaya çıktı.

 

Van'da bir operasyon yapıldı. Van Jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda bazı ürünler ele geçirildi. Yasa dışı yollarla taşınan ürünlerin içinde bir para dikkatleri çekti. İl Jandarma Komutanlığı Gürpınar İlçe Jandarma ekipleri tarafından yapılan incelemeler, araştırmalar ve gelen istihbarat verileri doğrultusunda bir araç tespit edildi. Takibe alınan aracın Gürpınar'dan Edremit'e doğru gittiği öğrenildi. 

 

Ticari olduğu tespit edilen aracın yakalanması için bölgede yola jandarma ekipleri geldi ve yerini aldı. Araç durduruldu ve araç içindekiler dışarı alınarak üstleri arandı. Araç içinde de arama yapıldı ve ilginç şeyler bulundu. Edinilen bilgilere göre yapılan üst aramasında bir kişide 1 milyon dolarlık tek banknot bulundu.

 

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası tarafından bir dönem bastırılan tek banknotluk 1 milyon dolar, sadece bazı iş adamlarına kolleksiyon amaçlı verilmişti. 18 Nisan günü yapılan operasyonda ise üst aramasında bu 1 milyon dolarlık banknotlardan biri ele geçirildi. 

GERÇEK OLUP OLMADIĞINI ANLAMAK İÇİN MERKEZ BANKASI'NA KONTROL İÇİN GÖNDERİLDİ

Üst araması sonrası bulunan bu 1 milyon dolarlık banknot, inceleme için Merkez Bankası'na gönderildi. Araçtaki kişiler ise ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'na gönderilen bu 1 milyon dolarlık banknotun ise gerçek olduğu öğrenildi. 

 

Araç içerisinde bulunan 2 kişi jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç