0,99 Faizli 50 Bin Limitli Bina Yalıtım Kredisi Nasıl Alınır?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

0,99 Faizli 50 Bin Limitli Bina Yalıtım Kredisi Nasıl Alınır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı ardından müjdesini verdiği uygun faizli kredi paketinin detayları belli oldu.

Kredi 7 Haz 2022 16:26 0
0,99 Faizli 50 Bin Limitli Bina Yalıtım Kredisi Nasıl Alınır?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı ardından müjdesini verdiği uygun faizli kredi paketinin detayları belli oldu. Devlet destekli sağlanacak olan bina yalıtım kredisinde özellikler 60 ay vade, yüzde 0.99 faiz oranı ve 50.000 TL limit şeklinde olacak. Peki bina yalıtım kredisi nasıl çekilecek? Krediden kimler yararlanabilecek? İşte tüm detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Haziran 2022 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısında barınma alanında vatandaşlara sağlanacak destekler konusunda yeni uygulamaları açıkladı. TOKİ ile devam eden projeler ile Çevre Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı kira düzenlemesi yanında barınma alanında yeni bir destek sağlanacağı bildirildi. 

YALITIM KREDİSİ DETAYLARI

Kabine toplantısı sonrasında alınan kararlara ilişkin açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan enerjide dışa bağımlılığın azaltılması adına bir destek paketini kamuoyu ile paylaştı.

Alınan karara göre vatandaşların kendi binalarını, evlerinin yalıtımı için nakit ihtiyacı duymaları durumunda kredi desteği verilece. 

Erdoğan kabine konuşmasında duyurduğu kredi desteğinin özelliklerini "Enerjide dışa bağımlılığımızı azaltmak kapsamında enerji verimliliğine büyük önem veriyoruz. Ülkemizdeki yapı stokunun önemli bir kısmının yalıtımsız olmas, konutların ısıtılmasında ve soğutulamsında gereğinden fazla enerji kullanımına yol açıyor. Yalıtımlı konut sayısını artırmak için yeni bir çalışma başlatıyoruz. Vatandaşlarımıza binalarının yalıtım çalışmalarında kullanılmak üzere daire başına 50 bin liraya kadar, 60 ay vadeli ve 0,99 faiz oranıyla kredi imkanı getiriyoruz." şeklinde ifade etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yalıtım kredisine ilişkin başvuru işlemlerine ilişkin sürecin nasıl takip edileceğini de açıkladı. 

Bu kapsamda yalıtım kredisi ile ilgili çalışmalar Enerji Bakanlığı ve Çevre Bakanlığı ile birlikte yürütülecek. İlgili bankaların da kredi için çalışmalarını tamamlamasının ardından ise kamuoyuna açıklama yapılacak. Henüz resmi açıklama gelmese de yalıtım kredileri kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank üzerinden kullanılacak. 

MALİYE BAKANI DA AÇIKLAMADA BULUNDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdelenen yalıtım kredisine ilişkin bir açıklama da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati 'den geldi. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Bakan Nebati kredinin özelliklerini görsel üzerinden paylaştı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati bir kısa açıklamada bulundu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sn. Fatih Dönmez ile birlikte enerjide dışa bağımlılığı azaltmaya yönelik yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında ‘Konutlarda Isı Yalıtımı Kredisi’ni hayata geçiriyoruz, diyen Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kredi ile birlikte hem enerji verimliliğinin artırılacağını hemde sera gazı emisyonunu azaltarak sürdürülebilir çevre politikalarının devam edeceğini söyledi.

Bakan Dönmez de Twitter hesabındaki paylaşımında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutlarda ısı yalıtımına ilişkin açıkladığı pakete yönelik Bakan Nebati ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile çalışmalara başladıklarını belirterek "Hanelerde enerji verimliliğini yaygınlaştıracak kampanya ile hem hane hem de ülke bütçesine önemli katkılar sunacağız inşallah" ifadelerini kullandı. 

Kredi başvuruları başladığında bidirmle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin;

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç