YKS geç başvuru ücreti ne kadar olacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

YKS geç başvuru ücreti ne kadar olacak?

YKS geç başvuru ücreti ne kadar olacak? İşte gelen son dakika açıklaması ve YKS geç başvurusu yapacakların ödeyeceği ücret.

YKS 23 Mart 2024 0
YKS geç başvuru ücreti ne kadar olacak?

YKS geç başvuru ücreti ne kadar olacak?

YÖK az önce bir açıklama yaptı ve YKS geç başvurularının yeniden alınacağını bildirdi. Yükseköğretim Kurulu resmi internet sayfası üzerinden konu ile ilgili yapılan açıklamada 1-26 Şubat 2024 tarihleri arasında normal başvurusu alınan, 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında ise geç başvurusu alınan YKS'nin geç başvurularının yeniden alınacağına yer verildi.

Yapılan son dakika açıklamasında geç başvurularla ilgili, "Yükseköğretim Kurulu tarafından yayımlanan ve yurt dışındaki üniversitelere kayıt olmak isteyen Türk öğrencilere YKS’ye girme şartı getiren yönetmelik dolayısıyla mağduriyet yaşanmaması için sağlanan ikinci geç başvuru 25-28 Mart 2024 tarihleri arasında yapılabilecek" ifadelerine yer verildi.

GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Normal zamanda başvuru ücreti her bir oturum için 295 lira olarak açıklanmıştı. Geç bşavuruda ise adaylardan 1.5 katı kadar başvuru ücreti talep edilmektedir. Başvuru ücretleri şu şekilde:

Sadece TYT'ye başvuru yapacakların ödeyeceği ücret: 442,5 TL

TYT+AYT'ye başvuru yapacakların ödeyeceği ücret: 885 TL

TYT+AYT+YDT'ye başvuru yapacakların ödeyeceği ücret: 1326,5 TL

Sizce başvuru ücreti çok mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak kadın erkek diğer takipçilerimizle bilgi alış verişinde bulunabilirsiniz.

GEÇ BAŞVURU NASIL YAPILACAK: BAŞVURU ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

Geç başvurularda adaylar, ücretleri ÖSYM'nin ödeme sayfası üzerinden yatıracak. Kadın erkek diğer adaylarla tanışmak ve bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç