Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Sınavı ve Maaş Zammı Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Sınavı ve Maaş Zammı Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınavı hakkında açıklama geldi.

Eğitim 7 Ağu 2022 08:53 0
Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik Sınavı ve Maaş Zammı Açıklaması

Bakan Özer'den uzman ve başöğretmenlik açıklaması geldi.

Erhan Afyoncu'nun isminin verildiği İstanbul Atatürk Fen Lisesi kütüphanesinin açılış törenine katılan Bakan Özer burada yaptığı açıklamada uzman ve başöğretmenlik başvurusu ile sınavı hakkında detaylara değindi. 

Öğretmenler için önemli adımlar atıldığını söyleyerek açıklamasına başlayan Bakan Özer, "14 Şubat 2022'de Öğretmenlik Meslek Kanunu yürürlüğe girdi. 60 yıllık bir özlem. Öğretmenlik Meslek Kanunu'yla eğitim sistemindeki öğretmenler ilk kez sadece öğretenler olarak değil, hayat boyu öğrenenler olarak tanımlandı. Kariyer sistemi oluşuyor. Uzman öğretmenlik, başöğretmenlik getirildi." ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında uzman ve başöğretmenlik hakkında konuşan Bakan Özer, toplam başvuru sayısının 613 bin olduğunu söyledi. eğitimlerin başarılı bir şekilde sürdüğünü, 60 bin öğretmenin yüksek lisans yapması nedeniyle uzman öğretmenlik sınavından muaf tutulduğunu söyleyen Bakan Özer, diğer adaylar için de kolay bir sınav olacağını söyledi. Yeni uzman öğretmenler ve başöğretmenlerle eğitin sisteminin çok daha iyi bir duruma geleceğini söyleyen Bakan, öğretmenlere başarılar diledi.

Öğretmenlerin mesleki gelişim eğitimlerine de değinen Bakan, son 20 yılda bu konuda önemli seviyelere ulaştıklarını, bu sene öğretmen başına hedefin 120 saat eğitim olduğunu söyledi. Bunun sağlanması adına öğretmenlerin eğitimlerinin merkezi olmaktan çıkarıldığını ve okul temelli bir politika ile öğretmenlerin istek ve ihtiyaç ile taleplerine göre bir planlama yapıldığını söyledi. Bunun için ayrılan bütçe 292 milyon liraya çıkarıldı.

MAAŞ ZAMMI

Bakan Özer, yeni yılla birlikte uzman öğretmene 3 bin TL, başöğretmenlerde en az 6 bin TL’lik bir ek ücret yansıması olacağını söyledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç