Ücretsiz doğalgaz desteği 5 milyar lirayı aştı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ücretsiz doğalgaz desteği 5 milyar lirayı aştı

Evlere ve ibadethanelere 1 Mayıs'a kadar sunulan doğalgaz hizmeti ile sağlanan desteğin büyüklüğü belli oldu.

Finans Magazin 22 Nisan 2024 0
Ücretsiz doğalgaz desteği 5 milyar lirayı aştı

Ücretsiz doğalgaz desteğinde destek miktarı belli oldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar'dan açıklama geldi. Bayraktar yaptığı açıklamada bir soru önergesine cevap verdi ve doğalgaz tüketim desteği kapsamında vatandaşlara verilen destek miktarını kamuoyu ile paylaştı.

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş tarafından verilen soru önergesini yanıtlayan Bakan Bayraktar, Doğalgaz Tüketimine İlişkin Sistem Kullanım Bedelleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında konut cemevi ve ibadethane gibi yerlerin 24 Nisan ile 31 Mayıs 2023 tarihleir araısndaki ilk tüketim faturalarının hepsinin devlet tarafından karşılandığını ve sonraki faturaların da 25 metreküplük kısmının 1 Mayıs tarihine kadar devlet tarafından karşılanacağını söyledi.

Bakan Bayraktar konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bugüne kadar indirime esas 4 milyar 448 milyon 705 bin 628 metreküp doğal gaz için Bakanlığımız bütçesinden 5 milyar 195 milyon 769 bin 876 TL sistem kullanım bedeli ödemesi yapılmıştır. Bununla birlikte ülkemizde konut, sanayi, elektrik santralleri ve diğer sektörlerin doğal gaz tüketimi çeşitli ülkelerden ithal edilen doğal gaz ile Karadeniz Sakarya Gaz sahasından üretilen yerli doğal gazın birlikte iletim sistemine verilmesiyle karşılanmaktadır.

Bu kapsamda, doğal gaz iletim sisteminde gerek Karadeniz Sakarya Gaz sahasından üretilen gerek çeşitli ülkelerden ithal edilen doğal gaz karışık halde bulunmakta olup, ücretsiz dağıtılan doğal gazın içerisindeki yerli doğal gaz miktarı ayrıca tespite konu edilmemektedir"

DESTEK NE ZAMAN BİTECEK?

Doğalgaz desteğiinin 1 Mayıs'ta sona ermesi bekleniyor. Sizce uzatılmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç