TBMM, 1,5 aylık tatilin ardından yoğun gündem ile toplanıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TBMM, 1,5 aylık tatilin ardından yoğun gündem ile toplanıyor

TBMM'nin bayram sonrası gündemi açıklandı. İşte bu hafta meclis genel kurulunda görüşülecek düzenlemeler.

Haberler 14 Nisan 2024 5
TBMM, 1,5 aylık tatilin ardından yoğun gündem ile toplanıyor

Son dakika: TBMM açılıyor. İşte meclis gündemi.

Meclis sonunda açılıyor. Yerel seçimlerden 1 ay önde tatile giren TBMM GEnel Kurulu, seçimlerden sonra açıldı ancak genel kurul, yeterli çoğunluk olmadığı için toplanamadı ve bayram tatiline girdi.

Bayram tatili de bugün bitiyor ve mesai yarın başlıor. MEclis ise bu hafta görüşmelerine başlıyor. Meclisin gündemi ise oldukça yoğun.

Temmuz ayının ortasında başlayacak yaz tatiline kadar yoğun bir mesai ile çalışacak mecliste ilk gündem enerji alanındaki düzenlemeler ve turist rehberliği için gelecek kanun teklifi olacak.

Bu kanun teklifi iel içme ve kullanma suyu alanları ile sulak alanlar ve kıyı-sahil şeritleri hariç olmak üzere deniz ile göllerde yenilenebilir enerji üretim santralleri kurulmasının önü açılacak.

Bu hafta meclise gelecek diğer düzenleme, Erzincan İliç'te meydana gelen toprak kayması için araştırma önergesi olacak. Komisyonda bu konuda çalışmalar olacak.

KRİPTO PARA DÜZENLEMESİ MECLİSE GELİYOR

Edinilen son dakika bilgilerine göre meclise kripto para düzenlemesi de gelecek. Kripto alım atımı yapan borsaların Türkiye'!de ofis açması ve yatırımcılarına güvence vermesinin önü açılacak.

YENİ YARGI PAKETİ GELİYOR

Meclise gelecek bir diğer önemli düzenleme ise 9. yargı paketi olacak. Denetimli serbestlik düzenlemesinin de dahil olduğu yeni yargı paketinin önümüzdeki günlerde açıklanması ve Nisan sonunda meclise gelmesi bekleniyor.

Yeni yargı paketine sporda şiddete ilişkin yeni düzenlemelerin de eklenmesi bekleniyor.

KURU SIKI SİLAHI OLANLAR DİKKAT! CEZA GELİYOR

AK Parti tarafından hazırlanan yeni düzenleme ile kuru sıkı silahlara düzenleme geleceği öğrenildi. Söz konusu teklife göre kurusıkı silahların ateşli silaha dönüştürülmesi ve ateşli silahlar mevzuatına aykırı şekilde Vahim Silah niteliği kazandıracak parçalar monte edilmesine yönelik yeni ve caydırıcı cezalar verilecek.

Vahim silah olarak adlandırılan silahların parçaları artık ruhsata tabi olacak.

Bu hafta uzun süre sonra grup toplantıları da yapılacak. AK Parti'nin grup toplantısı 17 Nisan tarihi saat 12.00'da gerçekleşecek. Düzenlenecek grup toplantısında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep tayyip Erdoğan kürsüye çıkarak seçim sonrası ilk grup toplantısını düzenleyecek.

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Gün Önce
Her seçimden önce söz verip tutmuyordu. Süresiz NAFAKA ile ilgili bişey yok bu kez kandırılmadik oy vermedim.
Ziyaretçi 15 Gün Önce
Çok önemli şeyler var maşallah 🤣😉😁
Ziyaretçi 15 Gün Önce
3600 ek gosterge yine yok
Ziyaretçi 15 Gün Önce
Genel seçim öncesi 90 bin kit taşeronu dosyasi hazirdi noldu bir sene oldu ses seda yok hükümetten, akparti anca konuşuyor hic icraat yok yazıklar olsun
Ziyaretçi 15 Gün Önce
Umarım 9 yargı paketinde artık mahkumları yok saymazlar