Reddit halka arz duyurusu: Hisse talep toplamasına rekor başvuru
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Reddit halka arz duyurusu: Hisse talep toplamasına rekor başvuru

Reddit halka arz açıklaması geldi ve şirketin rekor düzeyde bir halka arz gerçekleştirdiği bildirildi.

Halka Arz 18 Mart 2024 0
Reddit halka arz duyurusu: Hisse talep toplamasına rekor başvuru

Reddit halka arzına rekor başvuru geldi: Hisse halka arzı fırlayacak.

Son dönemlerin en çok konuşulan halka arzı olan Reddit'in halka arzı için geçen haftalarda açıklama gelmişti.

Dünyanın en büyük forum sayfalarından olan ve uzun süredir halka arz olacağı gündemde olan Reddit, bunu defalarcxa dile getirmişti. Ancak bu konuda herhangi bir adım atılmamıştı. Geçen ay beklenen adım atıldı ve Reddit, şirketin halka arz sürecini değerlendirerek beklentileri aşan bir performansa ev sahipliği yapacağını dünya kamuoyuna duyurdu.

Yönetim, halka arz sürecinde toplamda 6.5 milyar dolarlık değerleme beklediğini ve bu tutarın beklentilerin üzerinde olduğunu bildirdi. Bunun yakalnıp yakalanmayacağı merak ediliyordu ancak finans çevreleri, bunun imkansız olmadığını söyledi.

Reuters tarafından yapılan açıklamada şirketin halka arz sürecine başvurunun, beklentilerin 5 katına yakın olduğu ve Reddit'in 6.5 milyar dolar daha değerlemeye çok da uzak olmadığını gözler önüne serdi.

31 ile 34 dolarlık fiyattan 1 lot hisse satışa çıktı. Reddit yönetimi, halka arz sürecinde bu fiyattan talepleri toplarken bu fiyat, Tesla'nın 163 dolar, Microsoft'un ise 416 dolarlık hisse fiyatına göre oldukça düşük seviyede oldu.

Sektör analistleri, bunun bir sorun olmadığını, Reddit'in halka arz olması sonrası hedefine ulaşacağını bildirdi.

HALKA ARZ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? NE ZAMAN BİTECEK?

Reddit'in halka arzının 20 Mart Çarşamba günü tamamlanması beklenirken kaynaklar, şirketin bu süreçte 748 milyon dolar daha para toplayacağını bildirdi.

Bakalım Reddit, halka arzdan gelecek parayı nasıl değerlendirecek?

Halka arz Amerika borsalarında gerçekleştiği için yurt dışı hisse alımını açmanız ve aracı kurumlar ya da bankalar üzerinden başvuru yapmanız gerekmektedir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç