Oyak nema ne kadar, beklenti kaç? Son dakika açıklaması geldi 2024
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Oyak nema ne kadar, beklenti kaç? Son dakika açıklaması geldi 2024

Oyak nema oranı hakkında son dakika açıklaması geldi. CHP, Pyak nema beklentisini paylaştı.

Finans Magazin 21 Nisan 2024 3
Oyak nema ne kadar, beklenti kaç? Son dakika açıklaması geldi 2024

Oyak nema oranı hakkında son dakika açıklaması geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu yaptığı son dakika açıklamasında Oyak nema oranına ilişkin son durumu ve beklentileri paylaştı. Peki Oyak nema oranı ne zaman açıklanacak? OYAK neması ne kadar olacak? İşte gelen son dakika bilgileri.

Her sene TSK mensubu personellerin paralarının ne kadar değerlendiğini, ne kadar nema eklendiğini belirleyen Oyak, 2023 yılı nemasını kısa süre içinde açıklayacak.

Bağcıoğlu yaptığı açıklamada, "2024 yılı OYAK Genel Kurulu tarafından önümüzdeki günlerde yapılacak Genel Kurul kararı ile belirlenecek nema oranı, sayısı 500 bini geçen OYAK üyelerinin (görevde ya da emekli askeri personel) yatırımlarını ve geleceklerini birinci derecede ilgilendirmektedir.  OYAK son 20 yıllık dönemde enflasyonun yaklaşık iki katı oranında nema açıklamıştır. Bu sene açıklanacak 2023 yılı nema oranının TÜİK tarafından açıklanan sözde enflasyon oranı esas alınarak açıklanması büyük bir yanılgı olacaktır. Nitekim geçen sene açıklanan nema oranı da beklentilerin ve piyasa şartlarının altında gerçekleşmiş, OYAK üyelerinin kaybına neden olunmuştur. 2024 yılı OYAK Genel Kurulunda açıklanacak nema oranının gerçek enflasyon rakamları gözetilerek olması gereklidir" ifadelerini kullandı.

TSK personellerinin çok zor şartlarda çalıştığını ve buradan elde ettikleri paraları buraya yatırdığını, bunun doğru şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Bağcıoğlu, "TSK personelinin çok zor görev şartlarında yapmış olduğu vazifeleri ile elde ettiği birikimlerinin doğru bir şekilde değerlendirilmesi, belirlenecek nema oranı ile yatırımlarının enflasyon karşısında erimemesi, OYAK ve iştiraklerinin yönetimlerine seçilen kişilerin temsilde adalet ilkesine uygun olarak, her türlü siyasi düşünceden uzak olarak, liyakat ve ehliyete uygun olarak belirlenmesi, OYAK yatırımlarının tüm üyelerin iyiliğine olacak şekilde her türlü siyasi kaygıdan uzak olarak yapılması" konularını takip ettiklerini söyledi.

Sizce Oyak Nema oranı ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

NEMA NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Oyak 2023 yılı nema oranı önümüzdeki günlerde açıklanacak. Nema açıklandığında haberdar olmak için finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 9 Gün Önce
%300
Ziyaretçi 9 Gün Önce
dolar ve avro ile alım satım ticaret yapılıyor. Enflasyon yüksek kar payı neden her zaman düşük?
Ziyaretçi 10 Gün Önce
%200