MEB, mülakatta neden bu kadar ısrarcı? 45 dakikada mı ölçeceksiniz her şeyi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

MEB, mülakatta neden bu kadar ısrarcı? 45 dakikada mı ölçeceksiniz her şeyi

Milli Eğitim Bakanlığı mülakatta ısrar ediyorsa önce üniversitelere gitmeli. Adaylarda mülakatta ısrar etmemeli.

Eğitim 25 Nisan 2024 1
MEB, mülakatta neden bu kadar ısrarcı? 45 dakikada mı ölçeceksiniz her şeyi

MEB, mülakatta neden bu karar ısrarcı? 45 dakikada ne öğrenebileceksiniz?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın mülakat ısrarı devam ediyor. Her geçen gün mülakat ile ilgili açıklamalar gelirken Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlerin alanlarda zayıf olduğunu ve mülakatların muhakkak yapılarak öğretmenlerin ölçüleceğini., bu şekilde atamaların yapılacağını söyledi.

SEÇİM ÖNCESİ KALDIRACAĞIZ DENMİŞTİ

Seçimlerden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, mülakatların kaldırılacağı vaadini vermiş ve seçim sonrası birçok kamu kurumunda mülakatlar kaldırılmış, atamalar KPSS puanı ile yapılmıştı. Geriye ise üç kurum kaldı. Bu kurumlardan biri MEB, diğerleri ise İçişleri ile Adalet Bakanlığı.

Bu kurumlar mülakattan henüz vazgeçmedi.

MÜLAKAT 45 DAKİKA SÜRECEK

Milli Eğitim Bakanlığı mülakatları 45 dakika olacak. Mülakatlarda öğretmenlerin alan bilgisinden eğitim bilimleri bilgilerine, ders anlatma becerileri ile psikolojilerine kadar birçok durumuna bakılacak.

Peki gelelim mülakata. 45 dakikalık bir mülakattan nasıl bir sonuç çıkarılacak merak ediyoruz. Sadece 45 dakikada sorulacak sorular ile adayın tavrına göre nasıl bir sonuca varılabilir ki!

Bu nedenle KPSS tek kriter olmalı. Bir kişi, Eğitim Fakültelerinden mezun olabiliyorsa zaten öğretmenliği yapmaya yeterli biridir. Eğer bir kişinin öğretmenlik mezunu olması, öğretmenlik yapmasına yeterli değil illa mülakat yapılacak deniyorsa o zaman sorunu adaylarda değil eğitim sisteminde arayacaksınız.

MEB'in tutumu, üniversitelerdeki eğitime güvenmediğini gösteriyor. Bu aşamada eğer bir sorun varsa önce üniversitelere bakılmalı!

Sizce 45 dakikalık mülakatta bir kişi tanınabilir mi? Mülakat olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 8 Gün Önce
mülakatı yapanlar ,kendilerine yeterlimi acaba?Bu konuda bir eğitim ve bilgileri varmı?Merak ettim.