Kanada'ya Bim açılıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Kanada'ya Bim açılıyor

Kanada'ya Bim açılabilir. Kanada hükümeti, artan fiyatları aşağıya çekmek için harekete geçti.

İş Dünyası 21 Nisan 2024 0
Kanada'ya Bim açılıyor

Bim yurt dışına açılıyor: Kanada artan gıda fiyatları sonrası ülkesinde BİM açılmasına izin verecek.

Fahiş fiyat sorunu sadece ülkemizin sorunu değil. Tüm dünyada artan enflasyon ve hayat pahalılığı ile mücadele ederken Kanada'dan son dakika haberi geldi.

ABD merkezli The Wall Street Journal'ın son dakika olarak aktardığı habere göre Kanada'da federal yönetim, Loblaw Companies Limited, Metro Inc. ve Sobeys Inc. adlı 3 büyük market ile rekabet etmesi için ülkede yeni market zincirlerinin açılmasına olanak sağlayacak.

Listeye baktığımızda dünyada faaliyet gösteren 12 süpermarket zinciri olduğu görülüyor. Amerika merkezli Goldings dışında diğerleri Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteriyor. Bu marketler arasında Bim de var.

Journal'ın aktardığı habere göre 12 Süpermarket zinciri şu şekilde sıralandı:

- Fransa'dan: Les Mousquetaires

- Almanya'dan: Aldi, Lidl, Edeka Group ve Rewe Group

- Hollanda'dan: X5 Perakende Grubu

- Norveç'ten: Reitangruppen

- Portekiz'den: Jerónimo Martins

- İspanya'dan: Distribuidora Internacional de Alimentación ve Mercadona

- Türkiye'den: BIM Birleşik Dergiler

- ABD’den: Holding

Rotman School of Management'ta pazarlama profesörü olan David Soberman, CityNews'e yaptığı açıklamada Kanada pazarına ciddi indirimler yapabilen marketlerin sokulması durumunda fiyatların azalabileceğini söyleyerek, "Kanada pazarına ciddi indirimler yapan marketleri sokabilirseniz, bu geleneksel süpermarketler üzerinde Kanadalılara daha iyi fiyatlar sunmaları için gerçek bir baskı yaratacaktır" ifadelerini kullandı.

Gelen bilgilere göre Kanada'nın listedeki 12 market ile görüşmesinin devam ettiği öğrenildi. Önümüzdeki günlerde bu konuda açıklama gelmesi ve kararın verilmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç