İlk evini alacaklara konut kredisi öncesi yatırımcılar konut toplamaya başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İlk evini alacaklara konut kredisi öncesi yatırımcılar konut toplamaya başladı

İlk evini alacaklara konut kredisi kampanyası öncesi 2. el konutta yatırımcılar, konut alımına geçti. İşte gelen son veriler.

Emlak 21 Nisan 2024 2
İlk evini alacaklara konut kredisi öncesi yatırımcılar konut toplamaya başladı

2. el konutta kredi kampanyası öncesi büyük yatırımcılar konut topluyor.

Büyük yatırımcılar olarak adlandırılan emlak sektörünün önde gelen şirketleri ile yatırımcılarının konut alımına geçtiği belirtiliyor. Maliyetlerine göre konut fiyatlarının düşük olduğunu, yatırım zamanın geldiğini bildiren emlak sektörü yetkilileri, 2. el konut satışının arttığını bildirdi. 2. el konutta en çok alıma geçen kesim ise yatırımcı kesim oldu.

Fiyatların düşük kalması, kredi faizlerinin ciddi yüksek olması ile birlikte konutlarını satamayıp fiyat düşüren vatandaşları gözlerine kestiren yatırımcılar, normal zamanda daha yüksek fiyata alabileceği konutu şimdi oldukça uygun fiyata toplamaya başladı.

Emlak sektörü, konu ile ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:

"Fiyatların yüksek oluşundan dolayı sıfır konuta, ikinci el kadar ilgi yok. Alan bir kesim var, bunlar da belli bir birikimi olan ve şirket kampanyalarından yararlananlar. Ancak bir kesim var ki, toplam satışlarda büyük pay sahibi. Bunlar da konut piyasasındaki fiyat cazibesini bilip, yatırım amaçlı alım yapanlar. Kısaca büyük yatırımcı konut toplamaya başladı diyebiliriz"

İlk evini alacaklara konut kredisi başvurusu başladığında haberdar olmak için UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

ENFLASYON DÜŞÜNCE KONUT ALIMI DAHA DA KOLAYLAŞACAK

Geçen gün konut alımı ile ilgili açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut alımının enflasyon düşüşü sonrası kolaylaşacağını söyledi. Bu açıklamaya göre yeni konut kampanyasının 2025 yılında ancak gelebileceği görülüyor. Bu kampanya öncesi konut sektöründe yatırımcılar, 2. el konuta yönelerek konut toplamaya başladı. Kadın erkek konut grubumuza katılmak, diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Gün Önce
Bundan sonra ev almak çok zor dargelir li ler geçinemezken el nasıl alsınlar bu zamanda
Ziyaretçi 14 Gün Önce
2024 de öngörülüyodu 2025 olducıkmaz bu konut kredisi