Gardiyan alımı 2024 başvuru ne zaman? İKM infaz koruma memuru alımı başvuru şartları nedir?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Gardiyan alımı 2024 başvuru ne zaman? İKM infaz koruma memuru alımı başvuru şartları nedir?

2024 yılı infaz koruma memuru alımı başvuru şartları nedir? İKM alımı ne zaman yapılacak? İşte son dakika bilgileri.

Gardiyan alımı 2024 başvuru ne zaman? İKM infaz koruma memuru alımı başvuru şartları nedir?

Gardiyan alımı 2024 başvuru ne zaman? İKM infaz koruma memuru alımı Başvuru şartları nedir?

Adalet Bakanlığı 2024 yılı infaz koruma memuru alımına kısa süre kaldı. 81 ilde cezaevlerinde istihdam etmek üzere yapılacak infaz koruma memuru alımında sayının 4-5 bin civarında olması bekleniyor. Peki infaz koruma memuru alımı başvuru şartları nedir? İKM alımına kimler başvuru yapabilir? İKM maaşı ne kadar? İşte gelen son dakika bilgileri.

İKM NEDİR?

İnfaz koruma memuru, eski adı ile gardiyanlar, cezaevleri bünyesinde çalışmaktadır. Sözleşmeli olarak alınan personeller, 3+1 sistemine tabi 3 sene sözleşmeli çalışıp kadroya geçiyorlar. Cezaevlerinde çalışmakta olan personeller, mahkumların işleri ile uğraşırlar.

Kadrolu infaz koruma memurlarının maaşları 35 bin lira civarındadır. Sözleşmeli olarak görece başlayan personeller ise 33 bin lira civarında maaş almaktadır.

İKM ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İnfaz koruma memuru alımına başvuru yapacak adayların en az lise mezunu olması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan adaylar arasından yapılacak infaz koruma memuru alımında adayların atanacağı görevi yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmaması gerekiyor.

En az ortaöğretim mezunu adaylar arasından yapılacak personel alımında adayların KPSS'den en az 70 almış olması gerekmektedir. Birçok aday, KPSS şartının 60'a çekilmesini istiyor. Sizce KPSS şartı kaç olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

BAŞVURU NE ZAMAN 2024?

İKM alımı başvurusunun Mayıs ayında başlaması bekleniyor. İlan başvurusu Mayıs ayında başladığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (16)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Gün Önce
40
Ziyaretçi 13 Gün Önce
60 çekil sın
Ziyaretçi 13 Gün Önce
Kpss 60 yaş sartida düşmeli
Ziyaretçi 13 Gün Önce
Kpss kaldirilmali onlisans sınavı 2 yılda bir diğerleri her sene oluo büyük haksızlık ki zaten yas da gidio saolsunlar bizi düşünen yok onlisans boşuna okumayin
Ziyaretçi 13 Gün Önce
Ya bı Nisan ayında diyorsunuz bı Mayıs diyorsunuz net bir karar verin lütfen ne zman alim yapılacak