Flaş Tahmin: Ünlü Ekonomist Altında Net Rakam Verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Flaş Tahmin: Ünlü Ekonomist Altında Net Rakam Verdi

Altın fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Açıklamada ünlü ekonomist , altında yükseliş için net rakam verdi.

Altın 7 Ağu 2022 09:34 0
Flaş Tahmin: Ünlü Ekonomist Altında Net Rakam Verdi

Altın tahmininde net rakam verdi: Yüzde 13 artacak.

Fed'in faiz kararları ile uzun süredir baskılanan gram altın, Fed'in faiz politikasında biraz gevşeme yapabileceği beklentisi ile yükselmeye başlamış, buna bir de Tayvan krizi eklenince altının ons fiyatı 80 dolara yakın bir değer kazanmıştı. Yaşanan bu durumlardan sonra uzmanlardan art arda altın tahminleri gelmeye başladı. Konu ile ilgili son açıklama Murenbeeld & Co.’da Araştırma Başkanı Chantelle Schieven'dan geldi. Schieven yaptığı açıklamada altın fiyatları ile ilgili net rakam vererek tahminini paylaştı.

Dünyanın en büyük araştırmaş şirketlerinden biri olan Murenbeeld & Co.’da Araştırma Başkanı olarak görev yapmakta olan Chantelle Schieven bir değerlendirmede bulundu. Schieven konu ile ilgili yaptığı açıklamada altında jeopolitik belirsizliğin hala devam ettiğini, bu nedenle altıda yönün yukarı olduğunu söyledi. 

Piyasalarda son dönemlerde yaşanan belirsizlik, artan faiz rakamları, yükselen enflasyon ve resesyon riski dolara her geçen gün daha da güç katarken Schriever , dolar ile faize bakıldığında aslında altının oldukça yüksek seviyede olduğunu, normalde daha düşük olması gerektiğini söyledi. Bunun nedeni ise risk priminin altına olan desteği oldu. Schieven açıklamasında, “ABD doları ve faiz oranlarına bakıldığında altın fiyatlarının çok daha düşük olması gerekiyor. Öyle görünmeyebilir, ancak risk primi bu yıl altın fiyatlarının desteklenmesinde önemli bir rol oynadı. Güvenli liman talebi nedeniyle altın fiyatları yükselmeye devam edecek. Mart ayının altının jeopolitik risk primindeki tek artış olduğuna ikna olmadık.” ifadelerini kullandı.

YÜZDE 13 YÜKSELECEK

Schieven açıklamasında bu durumlar göz önüne alındığında yüzde 13'lük yükseliş beklediğini söyledi. Bu yükseliş olursa , şu anda 1775 dolar'da olan altının ons fiyatı 230.75 dolar yükselir ve 2005 dolar seviyesini görür.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Piyasalardan alınan son verilere göre gram altın şu sıralar 1019 lira seviyesinde seyrediyor. Çeyrek altın ise 1672 TL seviyesinde piyasalarda ipşlem görüyor.  XCumhuriyet altını fiyatı 6670 lira seviyesinde. Yarım altın ise 3345 lira.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç