Faiz artarsa borsayı nasıl etkiler?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Faiz artarsa borsayı nasıl etkiler?

Faiz artırımı gelmesi durumunda borsa ne olur? Borsa yükselir mi düşer mi? İşte gelen son dakika değerlendirmesi.

Borsa 21 Mart 2024 0
Faiz artarsa borsayı nasıl etkiler?

Faiz artarsa borsayı nasıl etkiler? Borsa yükselir mi düşer mi, ne olur? İşte en basit anlamı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın Mart ayı faiz kararına kısa süre kaldı. Faiz kararına kısa süre kala en merak edilen konu, faiz artarsa borsanın ne olacağı konusu oldu.

Birçok ekonomist, bu ay MErkez Bankası'ndan faiz artırımı hamlesi beklerken Merkez'in kararı saat 14.00'da belli olacak.

Faiz kararına dakikalar kala borsada parası olanlar ya da borsaya para yatırmak isteyenler, faizin artması durumunda borsanın ne olacağını, yükseleceğini mi yoksa düşeceğini mi araştırmaya başladı.

Bu konuda oldukça basit bir tanım vardır.

Faiz artması durumunda bankaların mevduata vereceği faiz oranı da yükseliş gösterecek. Bu nedenle paranın borsadan bir miktar çıkıp daha yüksek faiz getirisi elde edilmesi için mevduata gitmesi beklenir. Bu da borsadan para çıkışı olacağı için düşüşe neden olur.

Uzmanlar, faizin sabit kalması durumunda borsada çok fazla değişiklik olmasını beklemiyor.

Faiz indirimi (Öyle bir ihtimal çok çok zor) olması durumunda ise banka faizleri de düşeceği için mevduattan paranın çıkıp borsaya gelmesi ve borsanın yükselmesi beklenir.

FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Faiz kararı bugün saat 14.00'da açıklanacak. Faiz kararı açıklanınca bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Sorumluluk reddi beyanı: Tüm veriler ve bilgiler, yalnızca bilgilendirme amacıyla "olduğu gibi" sağlanmış olup alım satım amaçlı veya finansal, yatırım, vergi, yasal, muhasebe ya da diğer konularda tavsiye niteliğinde değildir. Lütfen her türlü alım satım işleminden önce fiyatları doğrulamak için aracı kurumunuza veya mali temsilcinize danışın. Finans7.com; yatırım danışmanı, mali danışman ya da hisse senedi aracısı değildir. Veri ve bilgilerin hiçbiri, bir menkul kıymetin ya da finansal ürünün satın alınmasına, satılmasına veya tutulmasına yönelik Finans7 tarafından yapılan bir yatırım tavsiyesi, teklif, öneri ya da talep değildir. F7 Teknoloji, herhangi bir yatırımın tavsiye edilebilirliği veya uygunluğu konusunda herhangi bir taahhütte bulunmaz.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç