Euro Bölgesi Enflasyon Beklentisi Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Euro Bölgesi Enflasyon Beklentisi Açıklandı

Avrupa'da yüksek enflasyon verileri gelmeye devam ediyor. Euro bölgesi enflasyon beklentisi açıklandı.

Döviz 28 Tem 2022 16:32 0
Euro Bölgesi Enflasyon Beklentisi Açıklandı

Almanya'da enflasyon rekor kırdı.

Almanya İstatistik Ofisi tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Temmuz ayı öncü enflasyon verilerine yer verildi. Açıklamada enflasyon öncü beklentisinin yüzde 8.5 seviyesinde olduğu görüldü.

Almanya enflasyonunun beklentinin üzerinde yükselmesi ile 11 yıldır ilk defa Avrupa Merkez Babnkası faiz artırımı yaptı. Rekor gelen enflasyon rakamlarının ardından baskılara yenisinin eklendiğine yer verildi. 

Avrupa kıtasının en büyük ekonomisinin Temmuz ayı için yıllık enflasyonu geçen ay açıklanan geçici rahatlama önlemleri sonucu 8.2 seviyesine gerilediği, ancak bu yıl öncü verilere göre yüzde 8.5 seviyesine yükseldiğine yer verildi. 

Bloomberg analistleri tarafından yayımlanan ankette medyan sonuç yüzde 8.1 seviyesinde gerçekleşti.

Geçen gün yapılan faiz artırımı, Almanya'da gelen yüksek enflasyon olarak açıklandı. Konu ile ilgili açıklama yapan Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde o dönemde daha yüksek fiyatlar için beklentilerin eklemlendiğine dair işaretleri belirlemenin önemli olduğunun altı çizildi.

Söz konusu açıklamadan sonra bazı yetkili isimler, ilerleyen dönemde güçlü hamlelerin devamını konuşmak gerektiğini ifade etmiş, Almanya'nın yanı sıra İspanya ile İtalya'da da Cuma günü rekor enflasyon gelmesi bekleniyor.

EURO BÖLGESİ BEKLENTİSİ AÇIKLANDI

Analistler Euro Bölgesi için enflasyon beklentisini açıkladı. Açıklanan verilere göre Euro bölgesinde Temmuz enflasyonunun ortalama 8.7 seviyesinde gelmesinin beklendiğine yer verildi. 

Yüksek gelen enflasyona karşı gecikten Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artırımlarına devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç