infaz koruma memuru, zabıt katibi, mübaşir, hizmetli... Adalet Bakanlığı kadın erkek personel alımı yapacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

infaz koruma memuru, zabıt katibi, mübaşir, hizmetli... Adalet Bakanlığı kadın erkek personel alımı yapacak

Adalet Bakanlığı'ndan personel alımı hakkında son dakika açıklaması. İşte infaz koruma memuru, mübaşir, katip alımı hakkında bilgiler.

infaz koruma memuru, zabıt katibi, mübaşir, hizmetli... Adalet Bakanlığı kadın erkek personel alımı yapacak

Adalet Bakanlığı'ndan personel alımı açıklaması.

Adalet Bakanlığı Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Daire Başkanı Meral Gökkaya yaptığı son dakika açıklamasında Adalet Bakanlığı ile CTE'ye personel alımı yapılacağını söyledi. Peki Adalet Bakanlığı personel alımı ne zaman? CTe infaz koruma memuru alımı başladı mı? İKM gardiyan nasıl olunur? İşte gelen son dakika bilgileri.

Gökkaya, personel alımında kadın erkek eşitliği ilkelerine uygun şekilde personel alımı yaptıklarını söyledi.

İNFAZ KORUMADA ERKEK SAYISI FAZLA

Gökkaya yaptığı açıklamada infaz koruma memuru tarafında erkek sayısının diğer kadrolara göre oranının daha fazla olduğunu, bunun nedeninin ise erkek mahkum sayısının fazla olması ile paralel olduğunu söyledi.

Yeni yapılacak infaz koruma memuru, eski adı ile gardiyan alımında da yine erkek sayısı fazla olacak. Ancak kadın iKM alımı da yapılacak.

ADLİYE PERSONELLERİNDE YARI YARIYA

Gökkaya yaptığı açıklamada adliye personeli alımında ise kadın erkek sayısının hemen hemen aynı olacağını söyledi. 96 bin 508 personelin 42 bin 545'inin kadın olduğunu söyleyen Gökkaya, yeni alımda da yine eşit şekilde alım olacağını söyledi.

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

Personel alımı zabıt katibi, infaz koruma memuru, mübaşir, güvenlik görevlisi, icra katibi, hizmetli, teklniker ve şoför gibi kadrolara yapılacak. Söz konusu personel alımı en az ortaöğretim mezunları arasından yapılacak. İlan tarihi verilmedi ancak açıklama gelmesi, ilanın yaklaştığını gösteriyor. İlan geldiğinde bildirimle haberdar olmak istiyorsanız aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Gün Önce
adliyeye bu kaçıncı personel alımı bir kerede diyanete bu şekilde personel alımı yapın
Ziyaretçi 12 Gün Önce
hangi Illere yapilacak onlarida yazarsaniz iyi olur