Enflasyon Rakamları Sonrası Altın ve Dolar Ne Oldu?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Enflasyon Rakamları Sonrası Altın ve Dolar Ne Oldu?

TÜİK'in enflasyon rakamlarını açıklamasının ardından altın ve döviz kurlarındaki hareketlilik hangi yönde oldu? İşte haberin detayları...

Döviz 3 Nisan 2024 0
Enflasyon Rakamları Sonrası Altın ve Dolar Ne Oldu?

Türkiye ekonomisinde oldukça kritik bir resmi veri daha açıklandı. TÜİK merakla beklenen Mart 2024 döneminin enflasyon rakamlarını kamuoyuna duyurdu. Buna göre Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 68,50, aylık ise yüzde 3,16 oranlarında arttı. Enflasyonun yükselmeye devam ettiği gözlemlenirken bunun bir de piyasalara yansıması merak konusu oluyor. Enflasyon rakamları altın ve döviz piyasalarını nasıl etkiledi?

DOLAR KURU NE KADAR OLDU?

Enflasyon rakamları ile dolar kuru arasında geçmiş yıllarda doğrudan bir bağlantı kurulabiliyordu. Ancak Merkez Bankası’nın bir şekilde piyasayı kontrol ettiği bir sistem içerisinde enflasyon rakamları dolar kurunu pek de etkileyemiyor.

dolar-kuru-grafik.jpg

Enflasyon rakamları açıklanmadan önce dolar kuru 32,03 TL seviyesinde fiyatlanıyordu Enflasyon rakamı ile gelen değişiklik ise çok sınırlı oldu. 32,02 TL, 32,01 TL, 32,00 TL ve 31,99 TL seviyelerinde fiyatlanan dolar kuru şu anda bu seviyelerde fiyatlanıyor. Dolar kurunda enflasyon sonrası kayda değer bir değişiklik meydana gelmedi.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM!

Dolar kurunda enflasyon verisi ile beraber değişiklik çok sınırlı kalınca bu altın fiyatlarına da aynı şekilde yansıdı. Bu çerçevede altın fiyatları enflasyon verisi ile herhangi bir değişiklik ile karşılaşmadı. Gram altının resmi kur fiyatı 2.337 TL olarak piyasalarda işlem görmeye devam ederken kuyumcu fiyatı biraz daha yüksek oluyor. An itibariyle gram altını kuyumcular 2.433 TL’den satmaya devam ediyorlar.

Dolar/TL'deki yükselişin ardından altın fiyatlarında son durum ne?

Öte yandan ons altında yüksek seyir Türkiye ekonomisinden bağımsız bir şekilde devam ediyor. Ons altında zirve ilerleyişi yapılırken şu anda 2.272 dolar seviyesinde işlem yapılıyor.

Enflasyon rakamları ne dolar kurunda ne de altın fiyatlarında bahse konu olabilecek herhangi bir değişiklik yapmadı.

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç