Emekli Maaşlarına Temmuz Ayında Ne Kadar Zam Gelecek? SGK Uzmanı Açıkladı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emekli Maaşlarına Temmuz Ayında Ne Kadar Zam Gelecek? SGK Uzmanı Açıkladı!

Sosyal Güvenlik Uzmanı Muhammet Bayram, Temmuz ayında emekli maaşlarına gelecek zammı açıkladı! İşte haberin detayları...

Emekli Haberleri 7 Nisan 2024 0
Emekli Maaşlarına Temmuz Ayında Ne Kadar Zam Gelecek? SGK Uzmanı Açıkladı!

Türkiye’de emeklilerin seyyanen zam talepleri hükümette karşılık görmeyince emekliler de tüm dikkatlerini Temmuz 2024 zammına çevirdiler. Emekliler maaşlarına yapılacak olan kanuni zammın ne kadar olacağına dair hesaplamalara başlarken şu ana kadar bazı rakamlar da belli olmuş durumda. Belli olmayan rakamlar için ise bazı tahminler yapılıyor. Bu şekilde Sosyal Güvenlik uzmanı Muhammet Bayram emekli maaşlarına yapılacak olan zammın oranında dair önemli açıklamalarda bulundu.

Zam bekleyen emekliye sosyal yardım formülü! – Alanya Postası

KESİNLEŞEN ZAM ORANI NE KADAR?

Emekli maaşlarına enflasyon farklarının zam olarak yansıtıldığı biliniyor. Genellikle bu oranların dışında emekli maaşlarına yasal olarak herhangi bir ek zam yapma zorunluluğu bulunmuyor. Ocak, Şubat ve Mart ayının açıklanan enflasyon rakamları dikkate alındığında emekli maaşlarına yüzde 15,05 oranında zam yapılması kesinleşmiş durumda. Bu rakamın üzerine Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında çıkacak olan enflasyon rakamları da eklenecek. Böylece emeklilerin Temmuz 2024 dönemi zam oranları ortaya çıkacak.

EMEKLİLERİN TEMMUZ ZAMMI HESAPLAMASI!

Emekli maaş zamlarına dair değerlendirme yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Muhammet Bayram, “Emekli maaşları için zam hesaplamasını enflasyon üzerinden yapıyoruz. Şu ana kadar yüzde 15,05 oranında zammı emeklilerimiz ceplerine koymuş durumdalar. Bunun üzerine 3 aylık daha enflasyon rakamı daha eklenecek. Bu oran ile alakalı olarak gerek Merkez Bankası’nın tahminleri gerekse de OVP tahminleri dikkate alındığında emekli maaş zamlarının Temmuz 2024 döneminde yüzde 25’i bulabileceğini söyleyebiliriz.” dedi.

Emekliye ek zamda seyyanen değil oransal zam masada, kök maaşlar için ayrı  çalışma yapıldı, işte en düşük maaş için konuşulan rakam - Finans  haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

REFAH PAYI ARTIŞI YAPILACAK

Emeklilere refah payı da verileceğini iddia eden Muhammet Bayram, “Emekli maaşlarına zam yapılırken son yıllarda sürekli refah payı artışı yapıldığını görüyoruz. Zira gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gerekse de hükümet üyelerinin açıklamalarında Türkiye geliştikçe ortaya çıkan refahtan emeklilere de pay verildiğini ve verilmeye devam edileceğini görüyoruz. Bundan dolayı Temmuz 2024 döneminde de emekli maaşlarına yüzde 5 oranında refah payı artışı olacaktır. Böylece yüzde 25 olmasını beklediğimiz emekli maaş zammı yüzde 30’a yükselecektir.” ifadelerini kullandı.

KÖK MAAŞLARA ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Emekli maaşları ile alakalı olarak bir de uyarı yapan Muhammet Bayram, “Emekli maaşlarında oransal zamlar sorun çözücü olmayabiliyor. En düşük emekli maaşına tamamlanan maaşlara oransal zam uygulandığında düşük emekli maaşı olanların bu zamlardan hakkaniyet ölçüsünde yararlanamadıklarını görüyoruz. Eğer kök maaşlar en düşük emekli maaşı seviyesine çıkarılırsa bu sorun çözülür. Bunun yapılması da tam bir devrim olur.” şeklinde konuştu.

Tüm maaş gelişmelerinden anında haberdar olmak için ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç