Emekli maaşı üzerine çekilen kredi için emsal karar: Emeklilere kötü haber!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Emekli maaşı üzerine çekilen kredi için emsal karar: Emeklilere kötü haber!

Son dakika haberi: Emeklileri üzen haber geldi. Emekli maaşı üzerinden çekilen kredi geri ödenmezse maaşa haciz gelebilir.

Emekli Haberleri 14 Nisan 2024 0
Emekli maaşı üzerine çekilen kredi için emsal karar: Emeklilere kötü haber!

Emeklilere kötü haber geldi. Maaşa haciz gelebilecek.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu tarafından önemli bir karara imza atıldı. Söz konusu emsal karara baktığımızda kredi çeken emeklilere kötü haber verildi.

Emekli maaşı üzerinden banka kredisi kullanan bir emekli, kredi borcunu ödeyemeyince banka, emekli hakkında icra takibi başlattı ve başlatılan takip kapsamında emeklinin maaşına haciz konuldu. Maaşına haciz gelen emekli, mahkemeye başvuru yaparak emekli maaşına haciz gelmesinin doğru olmadığını söyleyerek bunun iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Mahkeme, emekliyi haklı buldu ve emekli maaşına haciz konulamaz diyerek emeklinin lehine karar verdi. Bu karara itiraz eden banka temyize başvurdu. Emekli ise “Kesintiye itiraz eden emekli, bankadan önceki tahsilatları isteyemez” dedi.

Temyiz merci Yargıtay Hukuk Genel Kurulu ise bu konuda emsal bir karara imza attı. Emeklinin kredi sözleşmesine imza atarken taksitleri yine emekli maaşından ödeyeceği bildirildi ve bu durum göz önüne alınarak bankadan kredi çekildiğinin altı çizildi.

Yargıtay, bu şekilde kredi çekilmesi ile kredi için malvarlığı olarak maaşın gösterildiğini, bu nedenle bankaın da davacıya birden çok defa kredi desteği verdiği, davacınıun başka bir yolla taksit ödemesi olmadığı ve her ay düzenli tahsil edilmesine itiraz etmediğine dikkatler çekildi.

Yargıtay, bankanın borcu maaştan kesmesinin hukuka aykırı olmadığını, emeklinin kredi taksidine yönelik bankanın maaşından yaptığı kesintiyi geri istemesini ise “hakkın kötüye kullanılması” olarak gördü ve bankayı haklı buldu.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç