Dünyaca Ünlü Ekonomist Açıkladı: Altın O Tarihte Rekor Kıracak!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Dünyaca Ünlü Ekonomist Açıkladı: Altın O Tarihte Rekor Kıracak!

İnsanların güvenli liman olarak adlandırdığı ve yatırımını yaptığı altında yükselişler devam ediyor! Dünyaca ünlü ekonomist de altının yükseleceği tarihi açıkladı! İşte haberin detayları...

Altın 9 Nisan 2024 0
Dünyaca Ünlü Ekonomist Açıkladı: Altın O Tarihte Rekor Kıracak!

Gram altındaki dalgalanmalar yerini yükselişe bıraktı. Gram altın tarafında rekor kırılırken, dünyaca ünlü ekonomistten o rakam işaret edildi. Tarih vererek duyurduğu yeni rekorla beraber altın yatırımcıları bayram edecek. 

DÜNYACA ÜNLÜ EKONOMİST AÇIKLADI

Son dönemlerde altın fiyatlarındaki artış dikkat çekerken, ons altın 2353 dolar, gram altın ise 2421 TL ile rekor kırdı. Dünyaca ünlü ekonomist David Rosenberg, mevcut ekonomik koşullar ve jeopolitik riskler ışığında, ons altının 3000 dolara ulaşabileceğini öngörüyor.

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi! Atın resmen uçuşa geçecek, gram  altın 1650 TL olacak - Ekonomi Haberleri

ALTIN PİYASASINDA SON DURUM

Mart ayından itibaren altın fiyatlarında görülen yükseliş eğilimi, özellikle son üç haftalık süreçte hız kazanmış durumda. Geçtiğimiz yıl 2062 dolar olan ons altının kapanış fiyatı, yılbaşından bu yana yaklaşık %14'lük bir artış gösterdi. Gram altın fiyatları da bu yükselişten etkilenerek rekor seviyelere ulaştı.

ALTININ GÜÇLÜ SEYRİ VE MERKEZ BANKALARININ ROLÜ

Rosenberg'e göre, altının güçlü performansı, küresel merkez bankalarının dolara karşı altını daha güçlü bir rezerv olarak görüp alımlarını artırmaya başlamasından kaynaklanıyor. ABD dolarının güçlü duruşuna rağmen altın, makroekonomik zorluklara meydan okuyor. Çin, Japonya ve Rusya gibi ülkelerin güvenli liman olarak altına yönelmeleri de fiyatları destekleyen bir diğer faktör.

Altın Kaç Lira Olur Bu Fiyattan Alınır Mı? - Foto Galeri - Memurlar.Net

REKOR İÇİN TARİH VERDİ

Ünlü ekonomist David Rosenberg, jeopolitik riskler ve merkez bankalarının artan altın alımlarını göz önünde bulundurarak ve FED'in yakında faiz indirimlerine başlamasıyla birlikte ons altın fiyatının bir kaç ay sonra 3000 dolar seviyesine ulaşmaya hazır olduğunu ifade ediyor. Rosenberg, bu tahminiyle altın yatırımcılarını umutlandırırken, portföylerde altına yer açılması gerektiğini vurguluyor.

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç