Bu Hafta En Fazla Borsa İstanbul Kazandırdı!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bu Hafta En Fazla Borsa İstanbul Kazandırdı!

Yatırım araçlarının haftalık performansları belli oldu. Bu hafta hangi yatırım aracına para yatıranlar daha kazançlı çıktılar? İşte haberin detayları...

Borsa 23 Mart 2024 0
Bu Hafta En Fazla Borsa İstanbul Kazandırdı!

Türkiye’de yatırımcılar bir haftayı daha kapattılar. Bu hafta piyasaları derinden etkileyen önemli gelişmeler yaşandı. Bu veri akışları ile beraber piyasalarda yeni fiyatlamalar yapıldığı görüldü. Önce Çarşamba akşamı FED’in faiz kararı belli oldu. FED faizi sabit tutarken FED Başkanı Jerome Powell faiz indirimlerine dair olumlu açıklamalar yaptı. Perşembe günü ise Merkez Bankası’nın faiz kararı belli oldu. Merkez Bankası politika faizini yüzde 45’ten yüzde 50’ye yükseltti. Tüm bu gelişmeler piyasalarda direkt olarak etki yaptı.

BORSA EN ÇOK KAZANDIRAN!

Borsa İstanbul BIST 100 Endeksi bu hafta en düşük 8.695,39 puanı ve en yüksek de 9.223,20 puanı gördü. Haftanın kapanışı ise 9.111,50 puan ile tamamlandı. Borsada haftalık kazanç yüzde 3,20 oldu. Doğru hisse senetlerine yatırım yapanlar için hafta oldukça kazançlı geçti.

Borsa İstanbul'dan önemli fiyat adımı düzenlemesi - Haberler

ALTIN FİYATLARI DALGALANDI

Altın fiyatlarında bu hafta 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı esas alındığında yüzde 0,13 oranında artış sağlandı. Normalde FED etkisi ile altın fiyatları oldukça yükselmiş ve haftanın en çok kazandıranı olmaya adaydı. Ancak daha sonra gelen geri çekilmeler ile beraber altın piyasasın kazançların önemli bir kısmını geri veri.

Gram altın fiyatı kuyumcularda o rakamı görmüştü! Fed faiz kararı sonrası  altın için iki 3 yeni tahmin: 'Bu seviyeyi bekliyorum' diyerek açıkladılar…  - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

DÖVİZDE KAZANÇ TABLOSU!

Döviz yatırımı son dönemlerde oldukça yoğun talep almaya başladı. Ancak bu hafta döviz pek de yüz güldürmedi. ABD doları haftayı yüzde 0,64 oranında değer kaybı ile kapattı. Euro için ise kayıp yüzde 1,46 oldu. Dolar kuru haftayı 32,0130 TL’den, euro kuru haftayı 34,6330 TL’den kapattı. Dövizde yaşanan gerilemenin nedeni ise Merkez Bankası’nın faiz kararı ile dolara arka kapı müdahalesi oldu.

Dolar fiyatlarında son durum

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç