Taşıt ve konut kredisi faiz oranları fırladı: Krediler durma noktasına geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Taşıt ve konut kredisi faiz oranları fırladı: Krediler durma noktasına geldi

Yüksek faiz ile birlikte krediler durma noktasına kadar geldi. Kredi çekmek isteyenler faiz yükü sonrası eli boş dönüyor.

Kredi 29 Nisan 2024 0
Taşıt ve konut kredisi faiz oranları fırladı: Krediler durma noktasına geldi

Yüksek faiz kredileri durdurdu: Kimse konut ve taşıt kredisi çekmiyor.

Geçen sene yapılan seçimlerden sonra Merkez Bankası art arda faiz artırımlarına gitti ve atılan faiz artırımları ile birlikte politika faizi yüzde 50 seviyesine kadar çıkarıldı. Politika faizinin yüzde 50'ye kadar çıkarılması ile birlikte konut, taşıt ile ticari ve ihtiyaç kredilerinde faizler ciddi seviyelere kadar çıktı.

BDDK tarafından yayınlanan verilere göre taşıt kredilerinde ciddi şekilde azalma oldu. Yüzde 5.8'lik azalış gösteren taşıt kredilerinde en yüksek düşüş kamu bankalarında oldu. Konut kredilerinde yıl sonuna göre bir miktar yükseliş oldu.

BDDK tarafından yayınlanan haftalık verilere baktığımızda taşıt ile konut kredisi faizlerinin ciddi seviyelere çıkması ile kredi kullanımı oldukça azalarak durma noktasına kadar geldi. Gelen son bilgilere göre 19 Nisan itibarıyla konut kredisinde yıl sonuna göre yüzde 1.3'lük artış oldu. Kamu mevduat bankalarındak onut kredisi kullandırılması yüzde 5 gerilerken taşıt kredisinde tüm sektörde yıl sonunba göre yüzde 3.6'lıuk düşüş oldu.

Kamu bankalarında yaşanan kayıp ise yüzde 11.9 seviyesinde oldu.

FAİZLER YİNE ARTTI

Konut kredisi verilerine baktığımızda faiz oranları önceki haftaya göre yüzde 0.84 oranında artıp yüzde 44.94 seviyesine geldi. Taşıt kredisi ise konut kredisi faizi sie bu hafta azalmasına rağmen talep artmadı.

SADECE TOGG'DA KREDİ KAMPANYASI VAR

Taşıt kredisinde son günlerde TOGG kredisi rüzgarı yaşanıyor. TOGG almak isteyenlere sunulan faizsiz ve düşük faizli kredilere talepler devam ediyor.

TOGG alımı için vatandaşlara yüzde 0 faizli kredi veriliyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç