Bitcoin'de halving için kısa süre kaldı: Son tahminler geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bitcoin'de halving için kısa süre kaldı: Son tahminler geldi

Bitcoin'de son dakika haberi geldi. Gelen haberde halvinge kısa süre kala son tahminlere yer verildi. İşte BTC tahmini.

Kripto Paralar 9 Nisan 2024 0
Bitcoin'de halving için kısa süre kaldı: Son tahminler geldi

Bitcoin'de yıl sonu beklentisi fırladı. Peki BTC halving ne zaman? Halving sonrası Bitcoin ne kadar olur? İşte son dakika tahminleri.

Halving, diğer adı ile yarılanmaya kısa süre kaldı. En ünlü kripto paraların blok ödül yarılanması 20 Nisan tarihinde yapılacak. Bu nedenle küresel ekonomi piyasası her anını halving ile yaşıyor. Analistler ise yaptığı son dakika açıklamasında Bitcoin'in ne olacağını bildirdi.

Jason Fernandes yaptığı son dakika açıklamasında yeni dönemde de yükseliş beklediğini söyledi ve Bitcoin'in 18 ay içinde 100 ila 150 bin dolar arasına ulaşacağını söyledi.

Son 1 yılda yüzde 140'un üzerinde yükselen Bitcoin 13 Mart tarihinde 73 bin doların üzerine kadar çıkmıştı. Daha sonra bir miktar düşen Bitcoin 70 bin dolar altında seyrediyor.

Kripto para piyasası 2.6 trilyon dolar seviyesinde ve Bitcoin'in bundaki yeri 1.3 trilyon dolar. Buna göre baktığımızda kripto para piyasasının yarısı BTC'ye ait.

2024 SONUNDA İKİ KATINA ÇIKACAK

İnternet aracılığıyla para göndermek için kullanılan iletişim protokolü olan Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse yaptığı açıklamada Amerika'daki ilk spot Bitoin borsa yatırım fonunun gelişi ve halving ile birlikte kripto para piyasasının 2024 yılı sonunda 2 katına kadar çıkacağını ve 5 trilyon doları geçeceğini söyledi.

Konu ile ilgili CNBC’ye konuşan Garlinghouse, “Uzun zamandır bu sektörün içindeyim” dedi ve konu ile ilgili değerlendirmesine şu şekilde yer verdi:

“Bu trendlerin gelip gittiğini gördüm. Çok iyimserim. Bence makro trendler, ETF’ler gibi büyük resimdeki şeyler, ilk kez gerçek kurumsal para sağlıyor.

Bunun talebi yönlendirdiğini ve aynı zamanda talebin arttığını, arzın ise azaldığını görüyorsunuz. Tedarik daraldığında ve talep genişlediğinde ne olacağını anlatmak için ekonomi mezunu olmanıza gerek yok. Kripto endüstrisinin genel piyasa değerinin bu yılın sonuna kadar iki katına çıkacağı tahmin ediliyor... tüm bu makro faktörlerden etkileniyor. ABD hâlâ dünyanın en büyük ekonomisi ve ne yazık ki en düşman kripto pazarlarından biri. Ve bence bu da değişmeye başlayacak"

BİTCOİN SENE SONU NE OLUR?

ABD kripto borsası Gemini adlı kuruluşun Baş İşletme Sorumlusu Marshall Beard yaptığı açıklamada Bitcoin'in bu sene sonunda 150 bin dolara çıkacağını, beklentisinin bu yönde olacağını söyledi. Beard açıklamasında, “Bu yıl her şey o kadar hızlı arttı ki, çok fazla aktivite, çok fazla benimseme, yeni düzenleme, ETF’ler, halving, madencilerin piyasadan çıkması gerekiyor.

150 bin dolar olacağını düşündüğüm tüm zamanların en yüksek seviyesine kadar yukarı ve aşağı şiddetli hareketler göreceksiniz. Muhtemelen bu yıl olacak. Bence çok hızlı hareket ediyor... ve bence momentum, arz şoku, çılgınca hızlı hareket ediyor" değerlendirmesine yer verdi.

İLK HALVİNG FİYATI NASIL ETKİLEMİŞTİ?

28 Kasım 2012 tarihinde Bitcoin'de ilk halving oldu ve blok ödülleri, 50 BTC'den 25'e düştü. daha sonra 12 ay iinde Bitcoin yüzde 9500 oranında artış göstererek 12 dolardan 163 dolara kadar çıkmıştı.

Bir sonraki halving ise 9 Temmuz 2016'da oldu ve 25 blok BTC ödülü 12.5'e düşürüldü.

Daha sonra Bitcoin 12 ay içinde yüzde 375 oranında artarak 625 dolardan 2980 dolara kadar çıktı.

3. yarılanma ise 11 Mayıs 2020 tarihinde oldu ve 12.5 BTC blok ödülleri 6.25'e düşürüldü. Daha sonra Bitcoin 1 yılda 8180 dolardan yüzde 625 artışla 59 bin 600 dolara kadar yükseldi.

ŞİMDİ NE KADAR?

Kripto para piyasasındana lınan son dakika bilgilerine göre 1 Bitcoin fiyatı 71 bin 285 dolar seviyesinde seyrediyor. Ethereum ise 3701 dolar seviyesinde.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç