Almanya, ilk evini alacak Türkiye vatandaşlarına 30 bin euro ve ucuz konut kredisi verecek: Başvuru nasıl yapılacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Almanya, ilk evini alacak Türkiye vatandaşlarına 30 bin euro ve ucuz konut kredisi verecek: Başvuru nasıl yapılacak?

İlk evini alacak Türk vatandaşlarına Almanya, 30 bin Euro destek ödemesi yapacak. Desteğin yanı sıra ucuz konut kredisi de verilecek.

Emlak 25 Nisan 2024 08:25 3
Almanya, ilk evini alacak Türkiye vatandaşlarına 30 bin euro ve ucuz konut kredisi verecek: Başvuru nasıl yapılacak?

Almanya'da ev alan Türklere 30 bin Euro verilecek.

Almanya'dan bir son dakika haberi geldi. Gelen haberde Almanya'da 350 bin civarında Türk vatandaşının yaşadığı Hesssen Eyaletinde, dar gelirli aileleri desteklemek için konut krizinin çözüleceği bildirildi.

Dar gelirli ailelerin en çok yaşadığı sorunun konut olduğunu bildiren Almanya hükümeti, bu kapsamda ev ödeneği başlattığını bildirdi.

Eyalet hükümeti tarafından hafta başında alınan karar geriye de işletildi ve 1 Mart 2024 tarihinden sonra ev alanlara 30 bin Euro destek ödemesi yapacağını bildirdi.

Ev alacak kişi ya da ailelerin gelirlerine ve aldıkları evlerin fiyatına bakılmayacak. Bunun için bakılacak tek şart, ilk eivni alacak olması. Hiç evi olmayan ve ilk defa ev alacak kişilere söz konusu destek ödemesi yapılacak.

İlk evini alacak Türk aileye karı kocanın her biri için 10'ar bir euroluk yardım olmak üzere 20 bin euro, 18 yaşındaki her bbir çocuk için ise 5 bin euro ödeme yapılacak.

Ödeme yıl içerisinde 10 taksit şeklinde verilecek. Yardımlarda vatandaşlık şartı da yok. Hem Alman, hem Türk hem de diğer vatandaşlara ödemeler verilecek. Kişinin ya da ailenin Hessen Eyaleti içerisinde ev alacak olması ön şartı olacak. Hessen'de yaşamayan, ancak buradan ev alacak kişilerin destek alıp almayacağı ise henüz belli değil.

UCUZ KREDİ DE VERİLECEK

İlk defa ev alacaklar için başlatılan kampanyada 30 bin Euro'ya kadar destek ödemesi yapılacağı bildirilirken ev alacaklara devlet bankalarından ucuz faizli kredi de verileceği bildirildi. Bunun için de tek şart, ilk evini alacak olmak.

Başvuru yapabilmek için çiftlerin evli olması şartı aranmıyor. Birlikte yaşayanlar da bu destekten faydalanabilecek.

EN FAZLA TÜRKLERE VERİLECEK

Bölgede ev alma desteğinin en fazla Türklere verileceği bildiriliyor.

BAŞVURU

Hessen eyaletinde yaşayanlar, alacakları ev için federal hükümete başvuru yapabilecek burada yapılacak işlemlerden sonra kişinin ilk evini aldığı ve diğer şartları taşıdığının belirlenmesi durumunda 30 bin euro'ya kadar destek ödemesi yapılacak. Kadın erkek konut grubumuza katılmak, diğer adaylarla tanışmak için > TIKLA KATIL

HESSEN EV FİYATLARI NE KADAR?

He3ssen ev fiyatlarına baktığımızda ortalama 150-200 ve 300-400 bin euro civarında ev satışı olduğu görülüyor.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 9 Gün Önce
köle olan köle topluyor sanıyor köle sandıkların seni 5 e katlar ekonomik olarak
Ziyaretçi 9 Gün Önce
sosyal devlet böyle olur bırak alman vatandaşını Türk vatandaşlarının için böyle bir hizmet yapıyor birde bizim kilere bakın fahiş konut fiyatları ve uçmuş banka kredileri yazık halimize
Ziyaretçi 9 Gün Önce
kendilerine köle topluyorlar