S&P'den dolar ve enflasyon tahmini
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

S&P'den dolar ve enflasyon tahmini

Son dakika haberi: Türkiye'nin kredi notunu yükselten S&P'den bir son dakika açıklaması geldi ve kredi notunun yükseltildiğine yer verildi.

Döviz 4 Mayıs 2024 0
S&P'den dolar ve enflasyon tahmini

Türkiye'nin kredi notunu yükselten S&P'den 2024 ve 2025 yıl sonu enflasyon ve dolar kuru tahmini geldi.

S&P Global tarafından bir son dakika açıklamaıs yapıldı ve gece yarısı yapılan açıklamada ülkemizin kredi notunun yükseltildiği bildirildi.

B olan kredi notumuz, gelen yükseliş ile birlikte B+'ya çıkarıldı ve kredi notunun görünümü ise pozitif olarak teyit edildi.

Yerel sçeimlerden sonra dış dengelemenin de etkisi ile birlikte maliye ve gelirler politikası arasında koordinasyonun iyileştiğini söyleyen S&P, "Önümüzdeki iki yıl içinde portföy girişlerinin artacağını ve cari açıkların daralmasını, enflasyon ve dolarizasyonun azalmasını öngörüyoruz; ancak merkez bankası Türk lirasındaki değer kaybını sınırlandırdığı için ilerleme yavaş ve rezerv birikimi ılımlı olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Bu kararın nedenine baktığımızda ise politika yapıcıların dolarizasyonun tersine dönmesi, cari açığın daralması ve TL'ye olan güvenin artırılmasına katkı sağladığı ve bunun sürdürülmesi istendi.

KÖTÜ SENARYO

Kötü senaryoya da yer verilen açıklamada, "Potansiyel olarak para birimindeki değer kaybının azalmaması ve enflasyonla mücadele politikalarının tersine çevrilmesiyle bağlantılı olarak, Türkiye'nin finansal istikrarı veya daha geniş anlamda kamu maliyesi üzerindeki baskılar yoğunlaşırsa, görünümü durağana çevirebiliriz" denildi.

YIL SONU ENFLASYON

S&P tarafından yapılan açıklamada bu sene ve gelecek sene büyüme beklentilerinin yüzde 3 olduğu bildirilirken enflasyonun bu sene sonunda yüzde 55.8 seviyesinde olması, gelecek sene ise yüzde 27.3 seviyesinde olmasının beklendiği bildirildi.

DOLAR TAHMİNİ

S&P bu sene sonunda doların 31.88 TL olacağını, gelecek sene ise 43 liraya çıkacağını bildirdi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç