AK Parti'de seçim muhasebesi 4: Mülakatlar ve öğretmen atamaları
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

AK Parti'de seçim muhasebesi 4: Mülakatlar ve öğretmen atamaları

AK Parti'de seçim muhasebesi başladı. Masaya yatırılacak konulardan ilki mülakat ve öğretmen atamaları.

AK Parti'de seçim muhasebesi 4: Mülakatlar ve öğretmen atamaları

AK Parti'de seçim muhasebesi 4: Mülakatlar kaldırılmalı.

AK Parti yerel seçimlerde umduğunu bulamadı. Kurulduğu ilk günden bu yana sandıktan 1. parti olarak çıkan Adalet ve Kalkınma Partisi, Pazar günü yapılan seçimlerde sandıktan 2. parti olarak çıktı. Bu durumun birçok sebebi var ancak en önemli sebeplerden biri mülakat oldu.

Geçen sene yapılan genel seçimlerden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuya memur alımlarında mülakatların kaldırılacağı müjdesini vermişti. Erdoğan'ın bu müjdesi kamu personeli alımı ilanları bekleyen adayları sevindirirken bu müjdenin hayata geçmemesi tepkilere neden oldu.

Birçok kurum mülakatsız atamalara başlarken Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuda çekimser davranması, mülakatların kaldırılmayacağı, şekil değiştireceği, yeni sistemle mülakatların yapılacağı açıklamaları tepkilere neden oldu. Bu tepki sandıktan ciddi oranda çıktı.

Sosyal medya üzerinde paylaşım yapan öğretmenler, hem atama müjdesinin gelmemesini hem de mülakatların kaldırılmamasını protesto ederek ya sandığa gitmedi ya da tepki oyu verdi.

Bu aşamada yapılması gereken en önemli şey, mülakatların kaldırılmasına yönelik düzenlemenin ivedilikle meclise gelmesi ve yürürlüğe girmesi. Öte yandan yapılacak yeni öğretmen alımının da hızlıca açıklanması, mülakatsız öğretmen atama müjdesinin de gelmesi gerekmektedir.

Sizce mülakatlar, seçim sonuçlarında etkili oldu mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Gelişmelerden haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

ÖĞRETMEN ATAMASI AÇIKLANACAK

Bakan Tekin, öğretmen atamalarının seçimden sonra geleceğini söylemişti. Önümüzdeki günlerde atama duyurusu geldiğinde haberdar olmak için Finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (8)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 32 Gün Önce
staj ve çıraklık halen adalet bekliyor.
Ziyaretçi 32 Gün Önce
Tabiki etkili oldu. Oyumuzu vermedik sözler tutulmadı.
Ziyaretçi 32 Gün Önce
Tamamen mülakat yüzünden oldu kullanmadik oyumuzu
Ziyaretçi 32 Gün Önce
Bu memlekette sadece öğretmenler mi işsiz hep öğretmen atamaları gündemde tutulmaya çalışılıyor.Binlerce üniversite mezunu genç var memlekette bir işsizlik sorunu var ve çocuklu her ailenin bir sorunu bu
Ziyaretçi 33 Gün Önce
Mülakat ısrarı yüzünden bunlar oldu. En kötüsüde mülakat kaldırılacak sözüne ne oldu deyince ya duymadılar ya da bakan mülakattan vazgeçmeyeceğiz dedi. Kpss p10 giren kişi sayısı 460bin kişi aileleriyle arkadaşlarıyla bu sayı en az 2milyon kişi 8 aydır 2milyon insan çoluğunun çocuğunun veyahut kendisinin atanmasını bekliyor. Bu oy kaybettirdi, hemde çok fazla kaybettirdi.