613 gündür coronayı atlatamayan kişide virüs, 50 defa mutasyon geçirdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

613 gündür coronayı atlatamayan kişide virüs, 50 defa mutasyon geçirdi

Coronada son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada 613 gündür coronayı atlatamayan kişide virüsün 50 defa mutasyon geçirdiği öğrenildi.

Sağlık 24 Nisan 2024 0
613 gündür coronayı atlatamayan kişide virüs, 50 defa mutasyon geçirdi

Coronada son dakika haberi: Coronavirüs, bir kişinin içinde mutasyon geçirdi. Peki bu durum nasıl oldu? İşte gelen son dakika açıklaması.

Hollandalı iblim insanları, hayatını kaybeden 72 yaşındaki bir kişinin 613 gündür corona olduğu ve hastalığı 2 seneye yakın atlatamadığı ve virüsün bu kişide 50 defa mutasyona uğradığı öğrenildi.

Gelen bilgilere göre yaşlı bir adam, birden fazla corona aşısı oldu fakat bağışıklık sistemi, yaşlı insanlarda ve bağışıklık sistemi zayıf kişilerde sıklıkla görülen virüse karşı yeterince koruyucu bir yanıt veremedi.

Bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin üç defa aşı olması durumunda bile coronaya yakalanma riskinin çok yüksek ve hastaneye yatma olasılıklırının 13 kat daha fazla olduğu bildirildi.

Amsterdam Üniversitesi Tıp Merkezi tarafından bir açıklama yapıldı ve yapılan açıklamada vaka ile ilgili, "Açıklanan bu vakada SARS-CoV-2 enfeksiyonunun süresi aşırıdır, ancak bağışıklık sistemi zayıf hastalarda uzun süreli enfeksiyonlar genel topluma kıyasla çok daha yaygındır" denildi.

50 DEFA MUTASYON GEÇİRDİ

Gelen bilgilere göre Şubat 2022 ile Eylül 2023 tarihleri arasında 27 defa bu hastadan örnek alındığı ve o dönemde 50 mutasyon geçirdiği ortaya çıktı.

Araştırmacılar, adamın yüksek derecede mutasyona uğrayan varyantın toplumun kalanına aktarıldığının belgelenmediğini de sözlerine ekledi.

Bu vakanın 2024 Avrupa Klinik Mikrobiyoloji ve Enfelksiyon Hastalıkları Küresel Kongresi'ne sunacak.

Gelişmelerden haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç