1 Milyon TL Konut Kredisinin Ödemeleri Değişti! İşte Yeni Faiz Oranları!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

1 Milyon TL Konut Kredisinin Ödemeleri Değişti! İşte Yeni Faiz Oranları!

Kredi kullanarak ev almak isteyen vatandaşlar en uygun faiz oranını araştırmaya devam ediyor! İşte bankaların 1 milyon TL konut kredilerinin geri ödemesi ve detaylar...

Kredi 14 Nisan 2024 0
1 Milyon TL Konut Kredisinin Ödemeleri Değişti! İşte Yeni Faiz Oranları!

Türkiye’de ev sahibi olmanın en önemli yollarından birisi de konut kredisi desteği almak oluyor. Konut kredisi ile satın alınacak evin fiyatının bir kısmı temin edilirken kalan kısım da birikimlerle ödeniyor. Böylece insanların ev sahibi olmaları kolaylaşıyor. Ancak sona dönemlerde konut kredisi faizleri patlayınca kredi maliyetleri de uçtu. Bu maliyet hesaplamaları ile insanlar konut kredisi çektiklerinde ne kadar faiz ödemesi yapacaklarını görebiliyorlar.

KONUT KREDİSİ MALİYETLERİNE DİKKAT!

Bankalar konut kredisi imkanı sağladıkları müşterilerinin önüne oldukça kabarık bir maliyet faturası çıkarıyorlar. Bu da yaşanan ekonomik gelişmelerden kaynaklanıyor. Merkez Bankası faiz artırımı yaptıkça bundan konut kredileri de etkileniyor. Bugün itibariyle konut kredisi çekecek olanlar bu maliyetleri göze almak durumunda kalıyorlar. Bütçelerine güvenenler de konut kredisi çekerek ev sahibi oluyorlar.

120 AY TAKSİTLE VERİLİYOR

Konut kredisi çekecekler için en uzun vade 120 ay olarak uygulanıyor. BDDK’nın geçmiş dönemlerde aldığı karar gereği konut kredileri en fazla 10 yıl vadeli olabiliyor. Bu 10 yıl vade süresi aşılamıyor. Ancak bazı bankalar özel mortgage kampanyaları düzenleyerek konut kredilerini 240 aya kadar vadeye çıkarabiliyorlar. Genellikle ise 120 ay vade ile bu krediler veriliyor.

YAPI KREDİ 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI!

Yapı Kredi Bankası'ndan 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi çekilmesi durumunda kredi maliyeti aylık yüzde 3,55 oranında faiz ile hesaplanıyor. Bu hesaplama ile aylık kredi taksiti 36.048 TL olarak hesaplanıyor.

GARANTİ BBVA 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI!

Garanti BBVA'nın konut kredisi faizi aylık yüzde 3,63 olarak açıklandı. 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisinin taksiti 36.810 TL olarak bildirildi.

konut-2-001.jpg

VAKIFBANK 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI!

Vakıfbank müşterileri aylık yüzde 3,79 oranında faiz ile konut kredisi çekiyorlar. 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisinin aylık taksiti 38.341 TL olarak hesaplanıyor.

HALKBANK 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI!

Halkbank aylık yüzde 4,19 oranında faiz ile konut kredisi veriyor. 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisinin aylık taksiti bu bankada 42.206 TL olarak hesaplanıyor.

konut-3-001.jpg

ZİRAAT BANKASI 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI!

Ziraat bankası aylık yüzde 4,29 oranında faizle konut kredisi verirken 120 ay vadeli 1 Milyon TL konut kredisi için bu bankaya aylık 43.179 TL taksit ödeniyor.

AKBANK 1 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI!

akbank-001.jpg

Akbank yüzde 2,94 oranında faiz ile konut kredisi veriyor. 120 ay vadeli 1 Milyon TL'nin taksiti bu bankada 30.337 TL olarak hesaplanıyor.

Tüm kredi kampanyalarından anında haberdar olmak için ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç