Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim müfredatında köklü değişiklikler yapılacağını duyurdu. Yeni düzenlemelerde, geçmiş medeniyetlerin değerleri daha fazla vurgulanacak ve doğal afetler sonrası toplumsal dayanışma örnekleri müfredata dahil edilecek.
Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğrenci Çalıştayı kapsamında yaptığı konuşmada, müfredatın bilgiye erişimin zor olduğu bir döneme göre hazırlandığını ancak günümüzde bilginin artık kolay ulaşılabilir olduğunu belirtti. Bu nedenle eğitimin odak noktasının, öğrencilerin bilgiyi nasıl kullanacaklarını öğrenmeleri olması gerektiğini vurguladı.
"Gelişmelere Ayak Uyduracak Şekilde Programda Revizyon Yapacağız"
Bakan Tekin, değişen dünyaya ayak uydurabilmek adına müfredatta sürekli güncellemeler yapılacağını söyledi. Bu sürecin yalnızca uzmanlar tarafından değil, öğretmenler ve öğrencilerle yapılan istişareler sonucunda şekillendirileceğini belirtti.
Tekin, öğretmenlerle sık sık toplantılar düzenlediklerini ve şu ana kadar 20 binin üzerinde öğretmenle birebir görüştüklerini açıkladı. Bu toplantılarla öğretmenlerin öneri ve görüşlerini aldıklarını ifade eden Tekin, eğitim sistemini daha katılımcı ve dinamik hale getirmeyi amaçladıklarını belirtti.
Öğrenciler Müfredatla İlgili Önerilerini Paylaştı
Konuşmasının ardından Öğrenci Danışma Kurulu üyeleriyle bir araya gelen Bakan Tekin, öğrencilerin müfredatla ilgili görüşlerini dinledi. Bir öğrenci, Tekin’e Kaf Dağı’nda yaşayan Simurg kuşu efsanesini anlatarak ona bu temaya uygun bir tablo hediye etti. Öğrenci, Tekin’e hitaben "Siz bizim Simurg'umuzsunuz." dedi.
Başka bir öğrenci de Tekin’e çıkardıkları dergiyi hediye ederek, eğitimlerine yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Etkinlik, öğrencilerle çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.