Sabit saat uygulaması hakkında açıklama.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Dönmez , vekiller tarafından verilen sabit saat uygulamasına cevap verdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi tarafındna bilimsel çalışmalarda sabit saat uygulamasının hem elektrik tüketimine hem de sosyolojik ve psikolojik etkilerinin analiz edildiğini söyledi. Türkiye'nin GMT+3 kesiminde yer alması ile enerjide ciddi tasarrufta bulunduğunu söyleyen Bakan Dönmez, açıklamasında şunları söyledi:

"Bu kapsamda; Ülkemizin batısındaki nüfus, kentleşme, sanayileşme ve enerji yoğunluğu dikkate alındığında, uygulanmakta olan saat diliminin GMT+3'de sürekli bulunmasının ülkemiz nüfusunun büyük bölümünün gün ışığından daha uzun süre faydalanmasına ve enerji verimliliğine kayda değer katkı sağladığı ortaya konmuştur"

Saat değişimlerinin stres, kaygı getirdiğini söyleyen Bakan Dönmez, sabit saat uygulaması ile birikte stres, depresyon ve kaygı gibi sıkıntıların daha az görüldüğünü, bunun bilimsel analizlerinin yapıldığını ve analiz sonuçlarında sabit saat uygulamasının hayata geçirildiğini söyledi.

AB TEK SAAT DEDİ

Bakan Dönmez açıklamasının devamında, AB Komisyonu tarafından üye ülkelere, tek saat uygulamasına geçilmesinin tavsiye edildiğini söyledi ve Türkiye'de tek saat uygulamasının devam edeceğini söyledi.

Sizce tek saat uygulaması olmalı mı? Yoksa kış aylarına girilirken saatler ileri alınmalı mı? Aşağıdaki yorum kımsından yazın.

TÜRKİYE'DE NE ZAMAN BAŞLADI?

Türkiye'de sabit saat uygulaması 2016 yılında başladı ve 6 senedir bu uygulama devam ediyor.