Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yüzüklerin Efendisi ve Titanik'in yıldızı Bernard Hill hayatını kaybetti

Kültür Sanat 5 Mayıs 2024 0
Yüzüklerin Efendisi ve Titanik'in yıldızı Bernard Hill hayatını kaybetti

Son dakika haberi: Dünyaca ünlü oyuncu Bernard Hill öldü.

Titanik ve Yüzüklerin Efendisi serisinde rol alan ünlü oyuncu Bernard Hill hayatını kaybetti. İşte konu ile ilgili gelen son dakika bilgileri.

Gelen bilgilere göre Titanik ve Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde rolleri ile tanınan aktör Hill, 79 yaşında hayatını kaybetti.

Oscar ödüllü fantastik üçlemede Rohan diyarının Kralı Theoden karakterine hayat veren ve bu karakterde sregilediği oyunculukla büyük takdir toplayan Hill, James Cameron'un Titanik adlı filminde Kaptan Edward Smith rolünü oynadı.

Gelen son dakika bilgilerine göre aktörün bugün hayatını kaybettiği öğrenilirken aktörün 79 yaşında öldüğü bildirildi.

Barbara Dickson söz konusu haberi verdi ve şu ifadeleri kullandı:

"Bernard Hill'in ölümünü büyük bir üzüntüyle karşılıyorum. 1974-1975 yılları arasında John, Paul, George, Ringo ve Bert'in , Willy Russell'ın muhteşem gösterisinde birlikte çalıştık . Gerçekten muhteşem bir aktör. Onunla yollarımızın kesişmesi bir ayrıcalıktı. RIP Benny x"

BERNARD HİLL KİMDİR?

Bernard Hill, İngiliz aktör. Özellikle Titanic'teki Kaptan Edward Smith ve Yüzüklerin Efendisi film üçlemesindeki Kral Théoden rolleriyle tanınır.

17 Aralık 1944 tarihinde dünyaya gelen Hill, 79 yaşında hayatını kaybetti. Doğum yeri Blackley, Manchester, Birleşik Krallık olarak verilmiştir.

Aldığı ödüller: Beyaz Perde Sanatçıları Derneği En İyi Oyuncu Kadrosu Ödülü, Film Eleştirmenleri En İyi Oyuncu Kadrosu Ödülü
Eşi: Marianne Hill
Çocukları: Gabriel Hill

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;