Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yusuf Tekin mülakatı savundu: Profesörler de sınava alınıyor

Sınav 7 Mayıs 2024 0
Yusuf Tekin mülakatı savundu: Profesörler de sınava alınıyor

Yusuf Tekin, mülakatı böyle savundu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Gazetesi Eğitim Yazarı Mahmut Özay'a açıklamalarda bulundu. Tekin yaptığı açıklamada kamuya yapılacak öğretmen alımında mülakat konusuna değindi.

MÜLAKAT VAR

Bakan Tekin yaptığı açıklamada sözleşmeli öğretmen alımında mülakatın olacağını söyledi. Adaylar KPSS puan sıralamasına göre belirlenecek ve daha sonra sözlü mülakat aşaması gelecek. 45 dakikalık mülakat sonrası adaylara puan verilecek ve bu puanlarla tercih yapılacak.

BU SÖZLERLE SAVUNDU: PROFESÖR DE MÜLAKATA GİRİYOR

Bakan Tekin açıklamasının devamında mülakatın yapılmasını şu ifadelerle savundu:

"Çocuklarımızın en ehil ellere teslim edilmesine taraftarım. Yasa 'Mülakatla yapılacak' diyor. Daha adil ve güvenirlik çabasıdır benim yaptığım. Bir profesör başka bir üniversiteye gittiğinde onlara deneme dersi yapılıyor. Profesörler rahatsız olmuyor. Niye biz bunu yapacağız dediğimizde tartışma oluyor. Bu konuda netim. Mülakat konusunda kanaatim belli. Ama nihayetinde siyasi irade başka bir karar alırsa, parlamentoda yasa değişirse o zaman da biz yeni yasayı uygularız"

ATAMA TAKVİMİ BUGÜN AÇIKLANIYOR

Dün kabineden sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, MEB ile Maliye Bakanlığı arasında bir görüşme daha olacağını ve atama sayısı ile takvimin bu görüşme sonrası 7 Mayıs'ta açıklanacağını söyledi. Bugün atama duyurusu geldiğinde, takvim ve kontenjan dağılımı belli olduğunda haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;