Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yeşilçam Oyuncusu Tolga Savacı Hayatını Kaybetti! Tolga Savacı Kimdir?

Kültür Sanat 26 Şubat 2024 0
Yeşilçam Oyuncusu Tolga Savacı Hayatını Kaybetti! Tolga Savacı Kimdir?

Tolga Savacı'nın vefatı, Türk sinema ve televizyon dünyasında derin bir üzüntüye yol açtı. 6 Mayıs 1963 doğumlu olan Savacı, kariyeri boyunca pek çok önemli projede yer alarak Türk sinemasına büyük katkılarda bulundu.

TOLGA SAVACI KİMDİR?
Tolga Savacı, Türk sinema ve dizi oyunculuğu alanında önemli bir yere sahip bir isimdi. 6 Mayıs 1963 tarihinde İstanbul'da doğan Savacı, Fransız Koleji'nden mezun olduktan sonra mankenlik eğitimi almak üzere İtalya'ya gitmiş ve ardından İtalya, Almanya, Fransa'da mankenlik yapmıştır. Aynı zamanda su topu sporu ile de ilgilenmiş, gençliğinde bir süre motosiklet yarışçılığı yapmıştır.

1985 yılında sinema kariyerine adım atan Savacı, "Arzu" filmi ile oyunculuk hayatına başlamış ve ardından Banu Alkan ve Hülya Avşar gibi önemli isimlerle birlikte çalışmıştır. Sinema filmlerinin yanı sıra birçok televizyon dizisinde de rol almıştır.

Kişisel hayatında üç kez evlenmiş olan Tolga Savacı'nın Aylin Livaneli, Özlem İbrahimoğlu ve yazar Nermin Bezmen ile evlilikleri olmuştur. Özlem İbrahimoğlu ile olan evliliğinden Toğan Atilla adında bir oğlu vardır. Profesyonel hayatında bir dönem Dalyan'da "Kano" adlı bir butik otel işletmiş, ayrıca ablası Sibel Savacı'nın sahibi olduğu Kadıköy Bahariye Caddesi'ndeki A'la Restaurant'ta işletmecilik yapmıştır.

Tolga Savacı'nın filmografisi, geniş bir yelpazeye sahip olup, 1985'ten 2014 yılına kadar uzanan bir dönemi kapsamaktadır. "Kurt Seyit ve Şura", "Kızım Nerede", "Dersimiz Atatürk", "Kırmızı Işık" gibi pek çok önemli projede rol almıştır. Savacı, sanatı ve işletmeciliği birleştirerek hayatını sürdürmüş, Türk sineması ve televizyon dünyasında unutulmaz roller bırakmıştır.

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;