Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yeni mülakat sistemi: Kamera kaydı olacak

Kamu 9 Mayıs 2024 12:58 3
Yeni mülakat sistemi: Kamera kaydı olacak

Son dakika: Yeni mülakat sistemi ortaya çıktı.

Kamuya yapılacak atamalarda mülakat sistemi değişiyor. Gelen son dakika açıklamasında mülakatların nasıl yapılacağına dair detaylara yer verildi.

MÜLAKATLAR KALKACAKTI

Seçim öncesi açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuda bazı zorunlu kadrolar hariç mü-lakatların kaldırılacağını söylemişti. Ancak seçimden sonra öğretmenlikte mülakatın yapılması gerektiğine yer verildi ve öğretmenlikte mülakatın kalkmayacağına yer verildi.

MÜLAKAT NASIL OLACAK?

Bilindiği üzere kamuya öğretmen atamasında mülakat sistemi kalkmadı sadece şekil değiştirdi. Gelen son dakika bilgilerine göre öğretmenlikte mülakatların şu şekilde olacağına yer verildi:

Mülakat sisteminde her adaya isim yerine kod verilecek. Mülakat yapacak heyet adayın kimliğini bilmeyecek ve  yüz yüze 45 dakika mülakat olacak.

Mülakat kameraya ve ses kaydına alınacak.

ÖNCE MESAJ

Öğretmene önce mesaj gidecek ve sortumlu olduğu ders ile konular verilecek. Böylece adayın hangi konulara çalışacağı da belli olacak. Mülakat 14 haftalık konu ile sınırlı olacak ve konu dıoşında soru sorulmayacak.

PUAN ODADAN ÇIKMADAN ÖĞRENİLECEK

Adayların mülakatı sona erdikten sonra puanı belirlenecek ve puan odadan çıkmadan öğrenilebilecek. Puan sisteme girildikten sonra düzeltme yapılmayacak.

Sizce bu şekilde mülakat doğru ve adaletli olur mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Kamuya yapılacak memur personel alımlarından bildirimle haberdar olmak, ilanları kaçırmamak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 10 Gün Önce
mülakat hiç olmasa daha iyiydi ama bu şekilde aynı esnada puan verilecek olmasında fena degil
Ziyaretçi 11 Gün Önce
bu hükümet her işte suyu bulandırmistir.bu işte de daha da bulandirmaktadir.bu ülkede yapılan bütün çetrefilli, şaibeli karmaşık, anlaşılması güç uygulamaların bir tek sorumlusu RTE dir.ellerimiz kırılsaydı ona oy vermeseydik.ancak her şeyin hesabının sorulacagi o gün gelecek ilahi Adelet ten kaçmayacaksin
Ziyaretçi 11 Gün Önce
devletin bu uygulaması tam bir ikiyüzlülük tam bir ikircikli uygulama.cümle alem biliyorki iş işte öğrenilir.zaten yazılı olarak bir sınav yapılıyor KPSS.buradan alınan puana göre atama yapılır stajyer öğretmen veya memur olarak belli bir süre çalışır ondan sonra yapılacak değerlendirme ile aseleti onaylanır.bugun ülkemizde bütün büyük kurumsal firmalar işe yeni aldığı elemanları sürekli olarak iş başı eğitimleri ve sonrasında sürekli eğitim vermeye devam etmektedir.benim anladığım devlet eğitim işini yapamıyor ve yapamacak.surekli bir dene tahtası olarak yap boza döndü eğitim.bundan dolayı MEB i özelleştirin.
;