Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yeni bankamatik çıktı: Artık 7 bankanın işlemleri bu ATM'den yapılacak

Bankalar 10 Mayıs 2024 1
Yeni bankamatik çıktı: Artık 7 bankanın işlemleri bu ATM'den yapılacak

Kamuya ait 7 banka artık ek bankamatikten hizmet verecek.

Kamu bankaları harekete gçeti ve 7 banka, TAM projesini duyurdu. Söz konusu proje kapsamında kamu bankalarının tek ATM projesini hayata geçirdiği öğrenildi. Bu proje ile 7 kamu bankası artık tek ATM üzerinden hizmet verecek.

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Böyle bir büyüklük eğitim işinin üretimi açısından büyük bir maharet gerektirdiği gibi bankalarımız ve müşterilerimiz açısından da çok önemli fırsatlar sunmaktadır. Bu projeyle bankalarımız optimum sayıda ATM tahsisiyle satın alma ve operasyonel maliyetlerini azaltacak, daha etkin market yönetimi yapabilecek. Finansal erişimi kolaylaştırarak müşterinin memnuniyeti sağlayacaklardır. TAM ATM eğitim platformuna dahil olan banka müşterileri herhangi bir ücret, masraf ve herhangi bir şey ödemeyecekler. Bu proje hükümetimizin son dönemde başlattığı tasarruf tedbirleri dikkate alındığında ciddi bir adımla atılmış olacak. ATM'nin yazılımı, monitoring (izleme) gibi işbirliğinin önümüzdeki dönemde daha da yayılarak bütüncül bir eğitmen platformu haline gelmesini bekliyoruz. Bugün 7 bankayla hayata geçirdiğimiz bu platformun yayılarak daha farklı bankaların da sisteme katılacağını öngörüyoruz. Bu konuda birkaç bankanın da talepleri vardı. Bileşim AŞ Genel Müdürü Murat Hakseven'le de paylaşmıştım onlar ön görüşmelerini de yaptılar. Dolayısıyla bu platform bütün bankacılık sektörü adına daha da büyüyen bir mekanizma haline gelecektir"

Ciddi bir tasarrufa neden olacak söz konusu ATM'ler şu şekilde olacak: İşte TAM adlı yeni ATM.

HANGİ BANKALARIN İŞLEMLERİ YAPILABİLECEK?

Bankalar şu şekilde:

• Ziraat Bankası

• VakıfBank

• Halkbank

• Ziraat Katılım

• Vakıf Katılım

• Emlak Katılım

• PTT Bank

TAM AÇILIMI NEDİR?

TAM: Türkiye'nin ATM Merkez.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 10 Gün Önce
gunaydin aylardir var
;