Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Valiliklere, kaymakamlıklara ve il özel idarelerine KPSS'siz 9 ilde 5850 personel alımı yapılacak 2024

TYP 27 Mart 2024 0
Valiliklere, kaymakamlıklara ve il özel idarelerine KPSS'siz 9 ilde 5850 personel alımı yapılacak 2024

9 ilde KPSS'siz 5 bin 850 personel ve işçi alımı.

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada toplum yararına çalışma programı kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarına 5 bin 850 TYP işçi alımı yapılacağına yer verildi. KPSS'siz kamuya geçici olarak yapılan işçi alımında başvurular internet üzerinden, e devlet kapısı üzerinden alınıyor.

9 şehre yapılan işçi alımına baktığımızda başvurular esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden alınmaya başladığı görülüyor. Biz de Finans7.com olarak bu yazımızda personel alımının başvurusuna dair bilgilere yer verdik.

ALIM YAPILAN İLLER

Alımlar Bolu, Şanlıurfa, Kırıkkale, Adana, Malatya, Erzincan, Hakkari, Tunceli, Çorum illerine yapılıyor.  Diğer iller için de önümüzdeki günlerde işçi alımı gelecek. 

İŞKUR üzerinden yapılan personel alımı ilanları şu şekilde:

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Kaymakamlıklar, ve il özel idareleri, spor il müdürlükleri bünyesine yapılan KPSS'siz işçi alımlarına adaylardan mezuniyet şartı aranmıyor. İkamet şartı ile yapılan alıma başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Kuruma kayıtlı olmak,
18 yaşını tamamlamış olmak,
31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,
Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,
Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç).

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

TYP personel alımı ilanlarına başvurular internet üzerindne başladı. Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki adımları takip ederek başvurusunu internet üzerinden , İŞKUR sayfası üzerinden yapması gerekmektedir. 

Öncelikle yukarıdaki linke tıklayın. Açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. İŞKUR iş arayan kısmında üyeliğiniz yoksa e devlet kapısı girişi kısmından kimlik numaranız ve e devlet şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza aşağıdaki ekran çıkacak. Bu ekranda belirtilen adımları takip ederek ilan başvuru sayfasına gidin:

Bu sayfada TYP Arama kısmına giderek ilanlara gidebilirsiniz.İlan kısmında solda bulunan başvuru numarası kısmına tıklayarak başvurunuzu yapın.

Finans7.com I Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;