Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Vakıfbank'tan 1.5 Milyon TL Konut Kredisi Fırsatı!

Kredi 18 Mart 2024 0
Vakıfbank'tan 1.5 Milyon TL Konut Kredisi Fırsatı!

Konut sahibi olmak için konut kredisi maliyetleri araştırılmaya devam ediliyor. Konut kredisi çekecek olanlar kendilerine bankaların sundukları imkanları değerlendirmek istiyorlar. Özellikle kamu bankalarının konut kredisi kampanyaları araştırılıyor. Konut kredisi kampanyası ile dikkat çeken bankalardan olan Vakıfbank'ın hangi koşullarda kredi imkanı sağladığı merak ediliyor. Vakıfbank'ın konut kredisi faizi yüzde kaç oldu?

Ev Satışı Nasıl Yapılır? - Emlakjet Haberleri

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ KAMPANYASI!

Uzun yıllardır Vakıfbank tarafından müşteriler konut satın almaları için destekleniyor. Ancak son dönemlerde artan kredi maliyetlerinden dolayı bu destek kredileri kalmadı. Bu süreçte banka yine de konut kredisi imkanı sağlıyor ama bunun ciddi bir maliyeti oluyor.

Vakıfbank'tan konut kredisi çekmek isteyenler bu kredileri 10 yıl vadeli olarak kullanabiliyorlar. 120 ay vadenin ise üzerine çıkılamıyor. Bu çerçevede müşteriler Vakıfbank'a başvuru yaparlarsa konut kredisi imkanından yararlanabiliyorlar.

Temmuz'da gayrimenkul satışları yüzde 32 arttı

Vakıfbank'ın konut kredisi için uyguladığı aylık faiz oranı yüzde 3,79 olarak açıklandı. Bu faiz oranı ile müşterilere Vakıfbank tarafından konut kredisi imkanı sağlanıyor.

Vakıfbank'tan konut kredisi çekilmesi durumunda banka müşterinin satın alacağı konut üzerinde ipotek tesis işlemi yapıyor. Bu yolla banka verdiği krediyi güvence altına alıyor. Bu işlem kredi borcunu ödeyerek müşteriler için pek de bir anlam ifade etmiyor. Sadece bankanın kredi borcu bitene kadar ev bankadan habersiz satılamıyor. Ancak kredi borcu ödenmezse banka yasal süreçleri işleterek evin mülkiyetini kredi borcuna karşılık alabiliyor.

1,5 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI!

konut-kredisi.jpg

Vakıfbank'tan konut kredisi çekecek olanlar için banka örnek kredi maliyet tablosunu açıkladı. Bu çerçevede müşteriler aylık yüzde 3,79 oranında faiz ile konut kredisi çekebiliyorlar. 120 ay vadeli 1,5 Milyon TL konut kredisinin aylık taksiti 57.512 TL oluyor. Bu kredi için müşteriler bankaya 10 yılda toplam 6,9 Milyon TL tutarında geri ödeme yapıyorlar. Bu maliyet müşterinin herhangi bir gecikmeye düşmeyeceği varsayılarak hesaplanıyor.

Tüm kredi kampanyalarından anında haberdar olmak için ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;