Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Vakıfbank'tan 1.2 Milyon TL Konut Kredisi Fırsatı!

Kredi 12 Mart 2024 0
Vakıfbank'tan 1.2 Milyon TL Konut Kredisi Fırsatı!

Ev sahibi olmanın hayalini kuranlar kendilerine bu imkanı sağlayacak olan şartları araştırmaya devam ediyorlar. Bu imkanın değerlendirilebilmesi için en çok da konut finansmanına ihtiyaç duyuluyor. Bankaların konut kredisi kampanyaları da bu yüzden sürekli olarak takip altında tutuluyor. Ancak konut kredisi çekerken çok dikkatli olunması gerektiği için ev sahibi olmak isteyenler araştırmalarını büyük bir titizlikle yapmaları gerekiyor.

VAKIFBANK KONUT KREDİSİ KAMPANYASI!

Vakıfbank bir kamu bankası olduğu için bugüne kadar çok sayıda vatandaşın ev sahibi olabilmesine konut kredisi kampanyası ile aracılık etti. Ancak son dönemlerde eski zamanlarda olduğu gibi bir destek kredisi gibi verilen konut kredisi imkanı Vakıfbank'ta bulunmuyor. Yine de Vakıfbank'tan konut kredisi çekenlerin zarar edeceklerini söylemek pek mümkün değil. Bankacılık piyasasının ortalaması dikkate alındığında Vakıfbank müşterileri ortalamanın altında maliyetlerle konut kredisi çekebiliyorlar.

Temmuz'da gayrimenkul satışları yüzde 32 arttı

Konut kredileri için bankalar 120 aya kadar vade uyguluyor. Bu kurala zorunlu olarak Vakıfbank da uyuyor. BDDK talimatı ile azami vade süresi belirlenen konut kredisinde bu uygulama ikinci bir talimata kadar devam edecek. Önceki yıllarda bu vade süresi 180 ay olarak uygulanıyordu ama BDDK bu vade süresini 120 aya indirmişti.

1,2 MİLYON TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

konut-kredisi.jpg

Vakıfbank'tan konut kredisi çekilmek istenmesi durumunda müşteriler bankaya başvuru yaptıklarında talep ettikleri kredi tutarının maliyet hesaplaması aylık yüzde 3,79 oranında faiz ile yapılıyor. Bu şekilde yapılan maliyet hesaplamasına göre 120 ay vadeli 1,2 Milyon TL konut kredisi için müşteriler aylık 46.009 TL taksit ödemesi yapıyorlar. Müşteriler taksit ödemelerini günü gününe yapar ve gecikmeye düşmezler se 10 yılın sonunda 1,2 Milyon TL konut kredisi için Vakıfbank'a toplamda 5.5 Milyon TL geri ödeme yapmış oluyorlar.

Tüm kredi kampanyalarından anında haberdar olmak için ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;