Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Vakıfbank'ta Kredi Faizleri Değişti! İşte 100.000 TL'nin Geri Ödeme Tablosu!

Kredi 15 Mart 2024 0
Vakıfbank'ta Kredi Faizleri Değişti! İşte 100.000 TL'nin Geri Ödeme Tablosu!

Türkiye'de kredi piyasasında işler oldukça karıştı. Ekonomi yönetimi talep enflasyonunu azaltmak için kredi musluklarının kısılmasını isteyince bankalarda buna dair değişiklikler yapıldı. Özel bankalarda çok fazla etki göstermese de kamu bankalarının kredi faizleri yükseldi. Vakıfbank'ın da ihtiyaç kredisi faizi değişince yeni faiz oranında maliyet hesaplamaları yapılmaya başlandı.

VAKIFBANK İHTİYAÇ KREDİSİ KAMPANYASI DEĞİŞTİ!

İhtiyaç kredisi çekmek isteyenler Vakıfbank'a başvuru yaptıklarında artık yeni maliyetler üzerinden kredilerini çekebiliyorlar. Bu da önemli bir faiz maliyetini açığa çıkardı. İnsanlar Vakıfbank'tan ihtiyaç kredisi çekmeleri halinde karşılaşacakları faiz oranını merak ediyorlar.

Vakıfbank tarafından yapılan açıklamaya göre ihtiyaç kredisi çekilmesi durumunda müşteriler aylık yüzde 5,04 oranında faiz ile karşılaşıyorlar. Bu faiz üzerinden maliyet hesaplaması yapılarak müşterilerin ihtiyaç kredisi çekmeleri durumunda karşılaşacakları maliyetler net bir şekilde görülebiliyor.

Türkiye de geçiş için çalışmalar yürütüyor... Para düzeninde yeni dönem -  Türkiye Ekonomi Haberleri

Vakıfbank ihtiyaç kredisi kampanyasında faiz maliyeti yükseldi ama bu bankanın müşterilere sağlamış olduğu avantajlar devam ediyor. Bu çerçevede müşteriler ihtiyaç kredisi kullandıklarında 3 ay taksit erteleme imkanından yararlanabiliyorlar. Bu imkan özellikle ödeme imkanı olmayan, borçları biriken kişiler için çok önemli oluyor. Bu kişiler 3 ay erteleme imkanını kullanıp bütçelerini toparladıktan sonra kredi taksitlerini ödemeye başlıyorlar. 3 ay taksit erteleme imkanı müşterinin tercihine göre kullanılabiliyor. İstemeyen müşteriler bu imkandan yararlanmayabiliyorlar.

Vakıfbank'ın ihtiyaç kredisi kampanyasında vade sürelerine dair de uygulama yapılıyor. 50.000 TL'ye kadar olan krediler 36 aya kadar, 50.000 TL ile 100.000 TL arası ihtiyaç kredileri 24 aya kadar, 100.000 TL üstü ihtiyaç kredileri 12 aya kadar vade ile kullanılabiliyor. Bu azami vade süreleri oldukça katı bir kural olarak uygulanıyor. Müşterinin finansal durumu ne olursa olsun ihtiyaç kredisi azami vade süreleri aşılamıyor. Banka buna izin vermezken olası bir durumda izin verilmesi halinde BDDK tarafından cezalandırılıyor.

100.000 TL İHTİYAÇ KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

vakifbank.jpg

Vakıfbank'ın ihtiyaç kredisi maliyetleri belli oldu. 24 ay vadeli 100.000 TL ihtiyaç kredisi çekenler bankaya aylık 8.378 TL kredi taksiti ödüyorlar. Bu kullanılan kredinin toplam maliyeti ise 201 Bin TL'yi buluyor.

Tüm kredi kampanyalarından anında haberdar olmak için ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;