Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ünlü Ekonomist Açıkladı: Borsa ve Konut Fiyatları Çöküş Yaşayacak!

Emlak 10 Nisan 2024 0
Ünlü Ekonomist Açıkladı: Borsa ve Konut Fiyatları Çöküş Yaşayacak!

Merkez Bankası tarafından açıklanan son faiz kararını değerlendiren Eğilmez yapılan faiz artırımı ile konut piyasasının nasıl etkileneceğini değerlendirdi. Söz konusu para politikasının zorlama olduğunu iddia eden Eğilmez alınan bu kararların gayrimenkul ve borsa gibi çeşitli alanlarda "balonlar oluşmasına yol açtığını" belirtti.

Ev Satışı Nasıl Yapılır? - Emlakjet Haberleri

KONUT VE BORSADA BEKLENTİLER NE YÖNDE?

Eğilmez, öncelikle enflasyon beklentilerinin bankaya mevduat yapmanın satın alma gücünü azaltabileceğini belirterek güçlü yatırımcıların borsaya, gayrimenkul alımına ve otomobil değişimine yöneldiğini ifade etmişti. Bununla birlikte, bu imkanlara sahip olmayanların gelecekte daha da yükseleceğini düşündüğü malları satın alıp stoklamaya başladığını belirtti.

Ünlü ekonomist, olası senaryoları değerlendirerek, "Günü gelip de faiz enflasyon düzeyine çıkarılmak zorunda kalındığında, rekor seviyelerde seyreden borsa ve gayrimenkul fiyatlarının bu kez doymaz bir şekilde çöküş yaşayabileceğini" belirterek milyonlarca yatırımcıyı uyardı.

Borsa düşmeye devam edecek mi? Borsa ne zaman yükselir? İşte o sorular ve  tahminler… - Serbestiyet

Hocaların hocası olarak anılan Mahfi Eğilmez böyle bir piyasada borsanın rekor kırmasının ve çok yükselmesinin ekonominin iyi gittiği şeklinde yorumlanamayacağını belirtti. Merkez Bankası hatırlanacağı üzere son toplantısında bir kere daha faiz artırımına gitmiş, faiz oranını 500 baz puan arttırarak yüzde 50 seviyesine çıkartarak rekor seviyeye taşımıştı. Bir önceki toplantıda Merkez Bankası faizi pas geçmiş, bu toplantıda ise 500 baz puanlık son derece sert bir yükselişe imza atmıştı.

Paylaşılan bu haber Finans7.com tarafından yatırım tavsiyesi değildir!

Altın, dolar, euro ve borsanın günlük durumlarından anında haberdar olmak istiyorsanız; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;