Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TYP işçilerinin çalışma süreleri uzatılacak mı? TBMM'den iyi haber geldi

TYP 23 Mayıs 2024 0
TYP işçilerinin çalışma süreleri uzatılacak mı? TBMM'den iyi haber geldi

Son dakika: TYP personellerine kadro için harekete geçildi.

TBMM'den TYP işçilerine kadro için son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada MHP, deprem bölgesinde TYP işçilerinin çalışma sürelerinin uzatılmasını teklif etti. Peki TYP kadro gelecek mi? Deprem bölgesinde TYP işçilerinin çalışma süresi uzatılacak mı?

VELİ AĞBABA GÜNDEME GETİRDİ

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba yaptığı son dakika açıklamasında TYP işçileri için şu ifadeleri kullandı:

"Malatya’da TYP kapsamında çalışan 2.500 kişinin dokuz aylık süresi bugün sona eriyor. Valilik tarafından konteyner kentlerde, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünde, AFAD’da, kamu kurumlarında çalıştırılan 2.500 TYP personeli işsiz kalıyor. Kaymakamlıklar tarafından görevlendirilen TYP personellerinin ise haziran sonunda işlerine son verilecek. Malatya'nın da aralarında bulunduğu deprem bölgesinde konteynerlerde güvenlik ve temizlik personelleri, AFAD’da büro personelleri ve kamu kurumlarında çeşitli işlerde çalışan personeller deprem bölgesi gibi iş bulmalarının çok zor olduğu yerlerde işsiz kalacak. Hem binlerce kişinin asgari ücretle geçimleri sona erecek hem de işin yürütümü çok ciddi şekilde aksayacak. Konteynerlerin temizliği, güvenliği kimler tarafından sağlanacak? Her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği AFAD'da Çevre Şehircilik Müdürlüğünde kim iş yapacak? Geçtiğimiz hafta da dile getirdik, ancak bir adım atılmadı, bir kez daha söylüyoruz: Özellikle deprem bölgesinde çalışan TYP personelleri için adım atılmalı"

İrfan Karatutkulu yaptığı açıklamada TYP işçileri ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Asrın depremi” dendi, “bin yılın depremi” dendi; bu bölgedeki depremde Kahramanmaraş’ta 12.700 kişi öldü, 10 bin kişi TYP’yle işe alındı. Bugün depremin üzerinden 13 ay geçti; depremin sosyal, ekonomik, politik ve psikolojik etkisi bitti, TYP’lilerden 2 bin kişi çıkarıldı, 8.000 kişi de bir ay içinde işinden alınacak"

MHP AÇIKLADI: UZATALIM

MHP Milletvekili Mustafa Demir yaptığı açıklamada TPY kapsamında işe başlayan personellerin iş sürelerinin uzatılması gerektiğini söyleyerek, "6 Şubat depreminden etkilenen 11 il arasında bulunan Kilis’te istihdamı korumak amacıyla TYP kapsamında işe başlayan kardeşlerimizin bugün itibarıyla istihdam programı sona ermektedir. Kardeşlerimizin mübarek Kurban Bayramı öncesi mağdur edilmemesi adına iş sürelerinin uzatılmasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Işıkhan’ın değerlendirmesini talep ediyor, Gazi Meclisimizi saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı.

KADRO GELECEK Mİ?

TYP işçilerine kadro gelmesi zor görünüyor. Ancak MHP tarafından sunulan teklifin ardından çalışma süresinin uzatılabileceği belirtiliyor. Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;