Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Türkiye, yurt dışından 600 bin sığır alacak

Tarım 14 Ocak 2024 0
Türkiye, yurt dışından 600 bin sığır alacak

Tarım ve Orman Bakanlığı yurt dışından 600 bin sığır alacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarfından bir açıklama yapıldı ve 2024 yılı içinde 600 bin baş besilik sığır ithal edileceği bildirildi. Söz konusu ithalat, Et ve Süt Kurumu ile Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği yapacak.

Bakanlık Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya baktığımızda 2024 yılı besilik sığıt ithalatı ile ilgili talimat ile teknik kriterlere yer verildi. Açıklamaya göre bu sene 3 dönemde toplamda 600 bin baş besilik sığır ithalatı yapılacağı bildirildi.

Fiili ithalat Et ve Süt Kurumu tarafından belirtilen kurallara göre yapılacak. İthal edilecek besilik sığırların satış fiyatı Et ve Süt Kurumu tarafından belirlenecek.

Sığır ithal edecek ve işletmesi 200 hayvan kapasiteli olan işletmeler, başvurularını Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliğine yapacak. Başvurular ESK'ya bildirilecek ve değerlendirilecek. Değerlendirmesi olumlu çıkanların izin listesi her dönem sonu Tarım Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğüne gönderilecek.

Ahır kapasitesi 200'ün altında olanlara 150 baş besilik ithalat izni verilecek. 

İthal işlemi biten ve millileşen hayvanlarda görülen her türlü hastalık, mecburen kesim ya da ölüm durumunda tüm sorumluluk yetiştiriciye ait olacak ve tazminat ödemesi gibi bir durum olmayacak.

BAŞVURU

Sığır ithal etmek isteyenlerin talep edilen evraklar ve belirlenecek süre içinde başvurması gerekecek. Söz konusu duyuru önümüzdeki günlerde Et ve Süt Kurumu tarafından yayınlanacak.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;