Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Türkiye İş Bankası 100. Yıl Bonosu halka arzı başladı: İşte getirisi ve başvuru şekli

Bankalar 15 Nisan 2024 0
Türkiye İş Bankası 100. Yıl Bonosu halka arzı başladı: İşte getirisi ve başvuru şekli

İş Bankası'ndan 100. yıl Bonosu müjdesi.

Türkiye İş Bankası bu sene 100. yılını kutlayacak. Banka, 100. yılına özel bir bono çıkaracağını duyurdu. Bononun vadesi, 26 Ağustos 2024 tarihide sona erecek. Peki vadenin getirisi ne kadar?

Talep toplama tarihleri 15-19 Nisan olarak açıklanırken alt limit 1000 lira olarak belirlendi. bu halka arz ile birlikte yatırımcılar, ilk efa İşCep aracılığıyla da taleplerini iletebilecek.

22 Nisan 2024 tarihinde vadesi başlayacak bononun vade bitiş tarihi ise 100. kuruluş yıldönümü tarihi olan 26 Ağustos 2024 olacak. 4 aylık vade ile alınabilecek bono, ilk yeşil finansman bonosu olacak.

Söz konusu Bonoya katılanlar için TEMA'ya fidan bağışı yapılacak.

Konu ile ilgili açıklama yapan İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, “Gerek sosyal sorumluluk çalışmalarımızda gerekse ana faaliyet alanlarımızda 100. yılımızın coşkusunu tüm paydaşlarımızla, tüm ülkemizle paylaşmak en büyük arzumuz. 100. Yıl Bonosu’nu da bu bakımdan çok kıymetli buluyorum” ifadeleri ile sürdürülebilir ekonominin tesisinde finans sektörünün üstlendiği role dikkatleri çekti.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Bonoya başvurular banka şubelerindne ve İşCep üzerinden yapılabilecek.

GETİRİSİ NE KADAR?

4 aylık basit %55 faiz öneren enstrüman %5 stopaja tâbi, neti %52,25. Yaklaşık olarak mevcut gecelik faize yakın bir getiri öneriyor. 1.000 TL ve katlarıyla alınabiliyor. Fidan bağışı ekstrası.

BONO TAHVİL HALKA ARZ NEDİR?

Bono ya da emre muharrer senet, üzerinde yazılı belli bir tutarda paranın, senet lehtarına ya da onun emrine kayıtsız şartsız ödeneceğine dair taahhüdü içeren bir kambiyo senedi. Basitçe anlatmak gerekirse siz paranızı bankaya işletsin diye vereceksiniz ve bu süreçte yatırdığınız para için faiz getirisi elde edeceksiniz. Mevduat hesapları ile hemen hemen aynıdır.

Vadeli mevduat banka nezdinde açılan bir hesap iken bono, bir borç senedidir. Ortak özellikleri ise risksiz olmalarıdır.

SORUMLULUK REDDİ BEYANI: Haberde yer alan bilgi veri ve açıklamalar finans7 yatırım tavsiyesi değildir. Finans7 döviz, emtia, borsa, hisse, kripto paralar ve diğer yatırım araçları hakkında herhangi bir yatırım tavsiyesi vermez. Sadece bilgilendirir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;