Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TUPRS ve TTRAK ne zaman temettü verecek, kar payı ödemesi hesaba ne zaman geçecek?

İş Dünyası 3 Nisan 2024 11:06 0
TUPRS ve TTRAK ne zaman temettü verecek, kar payı ödemesi hesaba ne zaman geçecek?

Tüpraş ve TTRAK ne zaman temettü verecek? Temettü ne zaman hesaba geçecek 2024?

Tüpraş ve Türk Traktör için temettü günü geldi. Temettü gününün gelmesi ile birlikte vatandaşlar, temettü ödemelerinin ne zaman hesaplara yatacağını araştırmaya başladı. Peki Tuprs temettü ödemesi ne zaman? TTRAK temettü ödemesi ne kadar olacak? Temettü Kar Payı ödemeleri ne zaman hesaplara geçecek? İşte gelen son dakika bilgileri.

Büyük şirketler, borsada yatırımcılarına her sene kar payı ödemesi yapıyor. Kar payı ödemesi denince ilk akla gelen şirketler ise Türk Traktör ile Tüpraş oluyor. Bu sene iki şirket temettü ödemesi yapacak.

TTRAK TEMETTÜ ÖDEMESİ NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

TTRAK traafından yapılan aıklamada hisse başına 62,9578969 TL brüt, 1 TL hisse başına 62,9578969 TL net temettü ödemesi yapılacak.

Söz konusu temettü ödemesi 1 Nisan'da hak edildi. 1 Nisan tarihinde TTRAK hissesi elinde olan kişilere temettü ödemesi yapılacak.

Hak edilen temettü ödemeleri ise 3 Nisan 2024 tarihinde hesaplara yatırılacak.

TUPRS TEMETTÜ ÖDEMESİ NE ZAMAN?

Tüpraş'a baktığımızda ise temettü detayları geçen gün KAP'a bildirildi. Açıklamaya baktığımızda 1 hisse başına 10.3799282 TL brüt, 9,3419353 TL net ödeme yapılacağına yer verildi.

Hissesi bugün elinde olan Tüpraş yatırımcıları temettü ödemesi almaya hak kazanacak. Temettü ödemeleri ise 5 Nisan tarihinde hesaplara yatırılacak.

YİNE YAPILACAK

Temettü ödemeleri ile ilgili yapılan açıklamada Tüpraş'ın yılın ikinci yarısında da temettü ödemesi bekleniyor. Temettü tarihi belli olduğunda paylaşacağız. Takipte kalın.

Sorumluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;