Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tüm kamu personellerini ilgilendiren son dakika: Memurlara disiplin affı geliyor

Kamu 5 Mayıs 2024 2
Tüm kamu personellerini ilgilendiren son dakika: Memurlara disiplin affı geliyor

Kamu personellerine disiplin affı geliyor.

Tüm kamu personellerini, kamu görevlilerini ilgilendiren son dakika haberi geldi. Gelen haberde AK PArti'nin memurlara yeni bir disiplin affını gündeme aldığı öğrenildi.

Disiplin cezası alan kamu personellerini ilgilendiren son dakika haberinde son olarak 2006 senesinde gelen disiplin affının 5 maddeden oluştuğu öğrenildi. 18 yıl geçmesi sonrası şimdi yeni bir disiplin affı için çalışmalar başladı.

KAPSAM DIŞI OLAN SUÇLAR

zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, kaçakçılık, ihaleye fesat karıştırma ile FETÖ'ye irtibat ve iltisakları olanlar bu kapsam dışında olacaklar.

Yukarıda verilen konuların dışında kalan olaylar nedeniyle disiplin cezası alan kamu personellerinin disiplin cezalarına af gelecek. Affın 2023 yılı Aralık ayına kadar olan disiplin cezalarını kapsaması bekleniyor. Sizce hangi suçları kapsaması gerekiyor? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

NE ZAMAN GELECEK?

Finans7 olarak TBMM kaynaklarından edindiğimiz son dakika bilgilerine göre AK Parti'nin disiplin affı için çalışmalara başladığı ve kapsamın netleştirilmesi, düzenlemenin bir seviyeye gelmesi sonrası kamuoyuna açıklanacağı, meclis gündemine geleceği öğrenildi.

SÜREÇ NASIL OLACAK? İŞTE KANUN TEKLİFİ HAKKINDA BİLGİLER

Düzenleme tamamlanacak ve Cumhurbaşkanlığına gönderilecek. Cumhurbaşkanı onayı sonrası düzenleme kanun teklifi haline getirilerek TBMM'ye sevk edilecek. Meclise gelecek düzenlemenin ise yeni yasama yılından önce gündeme gelmesi bekleniyor. Düzenleme meclise geldiğinde bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 13 Gün Önce
pkk ile iltisaklı olan memurlar da kapsam dışında kalmalı.
Ziyaretçi 13 Gün Önce
Devletin herhangi bir dairesine ssk belediye vs. gittigimzde memurlarin vatandaşı insan yerine koymayıp hiç hoş olamayan sekilde davranmalarına ne zaman cözüm bulacaksınız siz oturdugunuz koltukta vatandaş sayesinde ordasınız ama ezilen hor görülen vatandaş
;