Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Tüm ev sahipleri dikkat: 5 Nisan'a kadar beyanname vermeyen yandı

Emlak 2 Nisan 2024 0
Tüm ev sahipleri dikkat: 5 Nisan'a kadar beyanname vermeyen yandı

Mehmet Şimşek açıkladı: 5 Nisan'a kadar başvurmayan ev sahipleri yandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir so ndakika açıklamasında bulundu. Tüm ev sahiplerini ilgilendiren açıklamasını yapan Bakan Şimşek, beyan edilmeyen kira gelirlerinin titizlikle incelendiğini ve şimdiye kadar 420 bin yerinde tespitte bulunduklarını söyledi.

2023 yılında yıllık kira geliri 21 bin liranın üzerinde olan kişilerin kira geliri beyan etmeleri gerektiğini söyleyen Bakan Şimşek, 5 Nisan'da sürenin biteceğini söyledi. Kira gelirini beyan etmeyenler hakkında incelemelerin devam edeceği ve vergilerini vermeyenlerin yerine ceza kesileceği bildirildi.

Bakan Mehmet Şimşek sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Gelir İdaresi Başkanlığımız, idari kayıtları (tapu, MERNİS vb.) ve teknolojik imkanları en üst düzeyde kullanarak kira geliri elde edip beyanname vermeyen mükellefleri tespit etmeye yönelik çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

Denetim planına aldığımız 1,2 milyon gayrimenkulden bugüne kadar yaklaşık 420 bininde yerinde tespitte bulunduk. Saha denetimlerimize ve mükelleflerimizi bilgilendirmeye devam ediyoruz. 

2023 yılı istisna tutarı olan 21 bin TL üzerinde kira gelirine sahip mükelleflerimize herhangi bir yaptırıma maruz kalmamaları için 5 Nisan tarihine kadar beyanname vermeleri gerektiğini hatırlatıyoruz. 

Adil rekabet ve mali disiplin için kayıtdışılıkla mücadeleyi güçlendiriyoruz"

KİRA BEYANNAMESİ NASIL DOLDURULUR?

Kira gelirinizi Dijital Vergi Dairesi resmi sayfası beyanname kısmından ya da vergi dairelerinden yapabileceksiniz.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;