Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Ticaret Bakanından esnaflara düşük faizli kredi açıklaması

Ticaret Bakanından esnaflara düşük faizli kredi açıklaması

Esnaflara 21 yılda 468 milyar TL destek verildi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat bir so ndakika açıklamasında bulundu. Ankara'da AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok ile birlikte Ankara'nın Altındağ ilçesinde Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği (TESKOMB) tarafından düzenlenen iftar programına katılan Bakan Bolat, burada 2002 senesindne bugüne kadar yapılan desteklere değindi.ç

Esnaflara 2002 yılından şimdiye kadar düşük faizli 468 milyar liralık kredi verildiğini söyledi ve finansman desteklerinin devam edeceğini bildirdi.

Milli gelirin 1.1 trilyon doları geçtiğini söyleyerek sözlerini sürdüren Bakan Bolat, "Milli gelirimiz 4,5 kat artışla 1.1 trilyon dolara çıktı. İstihdamımız 19 milyondan 32 milyon 244 bine çıktı. Kişi başı milli gelir 3 bin 600 dolardan 13 bin 110 dolara çıktı. Ulaştırmadan altyapıya, savunma sanayiden enerjiye kadar ihracatta büyük başarılar gösterildi. İhracatta 7,5 katı artışla 256 milyar dolar, hizmet ihracatında 100 milyar dolar sağladık. Bunlar hepinizin hayatına dokunan gelişmelerdi" dedi.

Ankara'da 2019 yılı sonrası bir şey yapılmadığını söyleyen Bakan Bolat, az laf çok iş diyorlar ama aslında lafın daişin de olmadığını söyledi. İcraatlar olmadığını, Turgut Altınok'un efsane belediyeciliği ile Ankara'yı dünya başkenti seviyesine çıkaracağını söyledi.

Turgut Altınok ise yaptığı açıklamada, "Bizim çocuklar 5'inci kuşak. Altınok, esnaflıktan gelme, esnaf dostudur. Altınok kazanacak, inanın Ankara kazanacak. 1 yıl içinde Akyurt'taki fuar alanını bitireceğiz. En az 1 milyon turist gelecek. Ben eser yapmadım diyen bir belediye başkanı var. Bütçenin yüzde 4'ünü yardıma ayırmışsın. Yardım sözünü de doğru bulmuyorum. Vatandaşın parasını vatandaşa veriyorsun. Altınok'ta proje de çok eser de çok. Vatandaşımıza yaptığımız yardımlarla, esnafımıza yıllık 50 milyarlık kaynak sağlamış olacağız. Vatandaş, bölgesindeki ve mahallesindeki esnaftan alışveriş yapacak. Ankara'nın son 5 yılda ticaretine, sanayisine bir şey kazandırmamıştır" dedi.

ESNAFA DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ DESTEĞİ

Esnaflara düşük faizli kredi desteği veriliyor. Yıllık yüzde 15 faizle verilen söz konusu kredinin başvurusu devam ediyor. Kredi desteğinin detaylarına gitmek için lütfen TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;