Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Teknoloji hisseleri fırladı

Borsa 14 Nisan 2024 0
Teknoloji hisseleri fırladı

2024 yılının en çok konuşşulan yatırım aracı kripto paralar olurken Bitcoin sene başından bu yana yüzde 67.7 seviyesinde değerlendi. Rekor kıran altın ise sene başından şimdiye kadar yüzde 16 seviyesinde yükseliş gösterdi. Diğer emtia fiyatları da rekor kırarken yatırımcıların 2024 yılında yüzü genellikle güldü. Finansal okur yazarlığı olmayanlar ise biraz üzüldü.

Amerika'da ise senenin ilk çeyreğine bazı yatırım araçları damga vurdu. Amerika merkezli bilgi teknoloji şirketi Supermicro Computer adlı kuruluş, borsada bu sene yatırımcısına yüzde 234.7 kazandırdı. Bir diğer dev teknoloji şirketi Nvidia ise senenin ilk 13 haftasında yatırımcılarına yüzde 84 oranında para kazandırdı ve tüm endeksleri geride bıraktı.

Teknoloji şirketlerinde yaşanan ve ralli ile pozitif ayrışan Supermicro Computer, bu sene sergilediği performans ise S&P 500 endeksine katılmış oldu.

Goldman Sachs analistlerinin yaptığı değerlendirmeye göre dünyanın en önemli hissesi olan Nvidia, 2.2 trilyon dolarlık piyasa değeri ile dünyanıun en büyük 3. hissesi konumuna geldi. Benzer şekilde Meta da bu sene yüzde 4.9 oranında yükseldi.

Küresel borsalar pozitif bir yılı geride bırakrken Amerika'nın en büyük endekslerinden S&P500, bu sene yüzde 9.5 oranında arttı. Nasdaq ise yüzde 9.8 seviyesinde yükseldi ve ilk 3 ayda çift haneli yükseliş sınırına kadar dayandı.

YURT DIŞI HİSSE SENEDİ NASIL ALINIR?

Yurt dışı hisse almı aracı kurumlar bankalar üzerinden gerçekleşiyor. Bu kuruluşlara başvurarak yabancı hisse alımı hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Soruymluluk reddi beyanı: Haberde yer alan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

;