Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

TCMB açıkladı: İşte memur ve emeklinin Temmuz 2024 zammı

TCMB açıkladı: İşte memur ve emeklinin Temmuz 2024 zammı

Memur ve emekllerin enflasyon farkı zam tahminleri yayınlandı.

Son dakika haberi geldi. Gelen haberde Enflasyon beklentilerine göre memur ile emeklilerin alacakları maaş zamlarına yer verildi. Peki memurlar ile emekliler Temmuz 2024'te ne kadar maaş zammı alacak?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir açıklama yaptı ve Mayıs ayında enflasyonun rekor seviyeye geleceğini, Mayıs ayında pik yaptıktan sonra ise düşmeye başlayacağını söyledi.

MERKEZ BANKASI'NDAN AÇIKLAMA

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından hükümete enflasyon ile ilgili yazılan mektupta, "Baz etkisiyle mayıs ayında enflasyonun yüzde 73 seviyesinde çıkmasını bekliyoruz" ifadelerine yer verilmişti. Yapılan açıklamada enflasyonun 2024 yılının ilk 6 aylık döneminde yüzde 24 gelmesinin beklendiği bildirildi.

SSK ile Bağkur emeklileri direkt olarak bu oranda maaş zammı alacak. Maaşlara yüzde 24 oranında bir zam gelir.

Memurlar ile memur emeklilerinin hesapları ise biraz farklı. Onların son aldığı maaş zammından enflasyon düşülecek ve fark, enflasyon farkı zammı olarak yüzde 10'luk toplu sözleşme zammına eklenecek.

Memur ile memur emeklileri Ocak 2024'te yüzde 15 maaş zammı almıştı. Yüzde 24'ten düştüğümüzde ise memurlar ile emekliler yüzde 9 enflasyon farkı zammı alacak ve yüzde 10'luk TİS zammına eklendiğinde yüzde 19 oranında bir maaş zammı olacak.

Sizce yüzde 19 yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Zam net olarak belli olduğunda hbaerdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (9)
Seçili Yorum Avatarı

Seç

Ziyaretçi 22 Gün Önce
bunlar direk halkı düzeltecekler
Ziyaretçi 22 Gün Önce
Onların olsun,Memur emeklisini hükümet bitirdi,Adaletsizlik yaptı seyyanen 8000 TL vermedi,Seçimde gördük Emekli olarak gereken cevap verildi
Ziyaretçi 22 Gün Önce
iyi güzel memur zammı yapılsın ancak birşey söylemek istiyorum neden asgari ücret gündeme gelmiyor bunun içinde bir çalışma yapılsın asgari ücreti elimize almadan eridi zaten yetkililer birazda asgari ücretle geçinenleri düşünsünler
Ziyaretçi 22 Gün Önce
enflasyon düşürülse ,zam yeterli olur..enflasyon arttığı için ne desek boş
Ziyaretçi 22 Gün Önce
Sizler bu kafayla devam edin bakalim haklarini vermeyin gun ola harman ola
;